19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăCunoscutul artist Mihai Mărgineanu postează fotografii din comunism și îi ironizează pe...

Cunoscutul artist Mihai Mărgineanu postează fotografii din comunism și îi ironizează pe “nostalgici”

Cunoscutul interpret Mihai Mărgineanu a postat pe internet o serie de fotografii realizate în epoca lui Ceaușescu și care ilustrează câteva dintre problemele cu care se confruntau românii, în ultimii ani ai comunismului.

Pozele au fost postate de Mărgineanu în ziua de 15 septembrie 2023, probabil în amintirea zilei când începea școala în perioada comunistă – 15 septembrie. Una dintre fotografii este cea a unui autobuz supraîncărcat, având ușile deschise, cu persoane care călătoreau pe scările autobuzului.

Mesajul postat de Mihai Mărgineanu pe internet este următorul:

<< Cand eram “daci liberi” si “scoala era scoala” , cand stiam sa traim nu ca “generatia asta” , cand gazul era al romanilor ( dar nu aveam in casa) cand curentul electric era al nostru (da’ se oprea de sai’spe ori pe zi cand tz-era lumea mai draga) , cand fabricile romanesti nu mai pridideau sa produca chestii “pe care le exportam” (dar noi stateam la coada la … branza!), cand “aveam fabrici si acuma s-au distrus toate”

Ultima poza cu autobuzul plin este exact modul in care plecam eu la scoala in clasa a 9 a si a 10 a din liceul (fost) Electronica actual “Edmond Nicolau” >>

În finalul acestui mesaj, Mihai Mărgineanu îi ironizează pe nostalgicii comunismului.

“Rugamintea mea pentru cei care sunt nostalgici dupa marele patriot ceausescu si viata frumoasa din comunism: cand va trimit astia sa votati, voi fiti smecheri si plecati la pescuit”, scrie Mărgineanu.

După cum se știe, în anul 2024, în România vor fi toate tipurile de alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Conform celor mai recente sondaje, partidul AUR ar avea tot mai mulți potențiali votanți.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă