13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăGuvernul Ciucă, în construcție. Negocierile cu PSD au eșuat

Guvernul Ciucă, în construcție. Negocierile cu PSD au eșuat

Nicolae Ciucă, desemnat să facă un Guvern, duce negocieri cu partidele politice, înainte să avanseze lista miniștrilor cu un Guvern monocolor sau ajutat de UDMR.

Negocierile cu PSD au eșuat

Primele discuții au fost un eșec. Marcel Ciolacu nu a acceptat ”oferta” pe care Florin Cîțu i-a făcut-o, la negocierile de la Vila Lac! Cîțu a decis să nu accepte nicio condiție din partea PSD pentru susținerea echipei lui Nicolae Ciucă, astfel că negocierile dintre cele două tabere s-au terminat fără vreun rezultat pozitiv, potrivit unor surse.

Președintele PNL Florin Cîțu face apel la PSD și USR să susțină guvernul Ciucă. 

“Ceea ce vreau să spun eu este foarte important. S-a tot vorbit de responsabilitate în această perioadă. Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili – şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR”, a explicat acesta. 

După ce, în urmă cu câteva luni, el a spus că “PSD este duşmanul poporului român. Cine negociază cu PSD negociază împotriva poporului român” acum precizează că: “Nu este vorba de o negociere. Este vorba de o soluţie într-un moment prin care trece România, momentul e important, PNL a luat această decizie, eu am arătat că suntem responsabili, am venit cu un alt premier. Eu am înţeles mesajul celor două partide, PSD şi USR, care s-au unit şi au votat o moţiune pe persoană fizică împotriva mea. Este rândul celor de la PSD şi USR să înţeleagă că este un moment important prin care trece România, votăm acest guvern, trecem peste această perioadă dificilă şi după aceea putem să discutăm iarăşi”. 

Se lucrează la programul de guvernare PNL-UDMR. Ce condiții pune PSD

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă