25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăCostel Alexe, inculpat de DNA, se autosuspendă din funcția de președinte al...

Costel Alexe, inculpat de DNA, se autosuspendă din funcția de președinte al filialei PNL Iași

Costel Alexe, inculpat de DNA și pus sub control judiciar, a anunțat, în dimineața zilei de miercuri, 28 aprilie 2021, că se autosuspendă din funcția de președinte al filialei PNL Iași.

Costel Alexe a fost ministru al Mediului anul trecut, în guvernul condus de Ludovic Orban – președintele PNL și al Camerei Deputaților.

În prezent, Costel Alexe deține funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. În mesajul postat, miercuri, pe internet, Costel Alexe nu a făcut nicio referire la această funcție, ceea ce înseamnă că decizia lui de autosuspendare se referă doar la funcția de președinte al filialei PNL, nu și la funcția de președinte al CJ Iași.

Faptele pentru care este cercetat Costel Alexe s-ar fi produs acum un an, în primăvara anului 2020, în perioada în care Alexe era ministru al Mediului.

Inculparea lui Alexe intervine într-un moment în care și primarul municipiului Iași este cercetat de procurori.

Întrebat, ieri, cum comentează aceste acuzații împotriva unor lideri PNL și în ce măsură consideră că punctul său de vedere, de îndepărtare a unor persoane cu probleme penale, mai are greutate în PNL, președintele Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

La mai puțin de 12 ore de la această declarație a șefului statului, Costel Alexe și-a anunțat autosuspendarea din funcția de președinte al filialei PNL Iași.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă