Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană confirmă că a primit răspunsurile lui Dăncilă la întrebările lui Timmermans

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene a confirmat pentru Mediafax că premierul Viorica Dăncilă a trimis, în limba română, răspunsurile la întrebările transmise de prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cu privire la modificarea codurilor penale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2018 - 12:54

”Am primit pe 5 noiembrie răspunsul autorităţilor române, în limba rămână, la întrebările transmise de Comisie. Vom studia răspunsurile cu atenţie. Comisia va aborda aspectele relevante în viitorul raport MCV, din data de 13 noiembrie”, a declarat pentru Mediafax, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, i-a transmis, în data de 4 octombrie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care îi cere lămuriri cu privire la modificarea codurilor penale.

Scrisoarea are, potrivit unor surse politice, 18 întrebări care fac referire la modul în care sunt schimbate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi a venit în contextul în care prim-vicepreşedintelui CE i s-a cerut de către premierul Dăncilă să spună punctual care sunt îngrijorările cu privire la legile din domeniul penal. Sursele citate susţineau că Viorica Dăncilă trebuie să dea un răspuns până în data de 1 noiembrie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 30 octombrie, la Parlament, că îi va transmite a doua zi prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, răspunsurile „aplicate” la cele 18 puncte în domeniul justiţiei, după care va avea cu acesta o discuţie.

Comentarii

loading...