20.3 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăReacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Reacția lui Florin Cîțu, după propunerea de reducere a accizei la carburanți

Coaliția s-a înțeles în privința reducerii accizei cu 50% la carburanți și de prelungire a plafonării prețurilor la gaze și energie. Florin Cîțu spune că este de acord, dar măsura să fie asumată de Ministerul Finanțelor.

Potrivit înțelegerii din Coaliție, prețul carburanților ar urma să scadă cu 50%, ceea ce înseamnă o reducere de cel puțin 1 leu pe litru.

,,Noi vom fi de acord. Acum să vedem analizele Ministerului Finanțelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să facem această măsură pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. Dar dacă prețul nu scade, să luăm 3 miliarde de la buget să dăm companiilor și să nu răspundă nimeni, ar fi o problemă. Să-și asume cine va propune această măsură și consecințele ei”., a spus Cîțu.

Actuala măsură ar putea rămâne în continuare

În cazul plafonării prețului la energie, Florin Cîțu a declarat că în cazul în care noile măsuri pentru sectorul energetic, cea mai bună variantă este ca prețurile să rămână așa cum sunt acum, ca toată lumea să beneficieze.

,,Sunt mai multe variante. Guvernul va comunica când va avea varianta finală. Dar dacă nu pot fi aplicate până la finalul lunii martie, cel mai bine ar fi prelungim măsurile de acum.”, a spus Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ciolacu așteaptă să devină premier. Promisiunile făcute de șeful PSD pentru ca economia să duduie

Marcel Ciolacu așteaptă rotația guvernamentală pentru a putea prelua frâiele Guvernului. Și pentru a arăta românilor că e pus pe fapte mari a făcut...

România, printre statele UE care plătesc cel mai prost profesorii. Sub 10.000 de euro pe an

Salariile de bază anuale pentru debutanți pornesc ( aprox.) de la 4 000 EUR și ajung la 92 000 EUR, în funcție de țară....

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă