5.7 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăCoaliția a bătut palma pe plafonarea la energie și reducerea accizei

Coaliția a bătut palma pe plafonarea la energie și reducerea accizei

Liderii Coaliției de guvernământ s-ar fi pus de acord privind reducerea cu 50% a accizei la carburanți, pe o perioadă de 3 luni. De asemenea, prețurile la furnizor ar putea fi plafonate pentru 6 luni, începând din luna mai.

Măsură privind reducerea accizei a venit din partea PSD, iar liderul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că în urma simulărilor făcute de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, scăderea ar putea ajunge până la 1,2 lei/litru.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, după ședința Coaliției.

Măsura ar fi binevenită în contextul în care prețurile la carburanți tind să atingă pragul de 8 lei pe litru.

USR a depus deja un proiect în Parlament pe reducerea TVA-ului de la 19 la 5%.

Măsura de reducere a TVA este tot mai discutată inclusiv în Coaliția de Guvernare. De exemplu, Florin Cîțu propunere inclusiv reducerea CAS-ului la 5% pentru ca angajații să câștige mai mulți bani, peste 300 de lei cei cu salariu mediu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ambasada Ucrainei din București a fost evacuată. S-au primit două plicuri suspecte

Clădirea în care se află Ambasada Ucrainei din București a fost evacuată, după ce la această reprezentanță diplomatică s-au primit două plicuri suspecte. Alerta s-a...

Analiză Clean Recycle: Comerțul online produce anual zeci de mii de tone de deșeuri de ambalaje

Potrivit datelor publice analizate de specialiștii Clean Recycle, în Romania aproximativ 10.000 de platforme comercializează produse din diverse categorii, în mediul online. Comercianții de...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă