21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internăCoaliția a bătut palma pe plafonarea la energie și reducerea accizei

Coaliția a bătut palma pe plafonarea la energie și reducerea accizei

Liderii Coaliției de guvernământ s-ar fi pus de acord privind reducerea cu 50% a accizei la carburanți, pe o perioadă de 3 luni. De asemenea, prețurile la furnizor ar putea fi plafonate pentru 6 luni, începând din luna mai.

Măsură privind reducerea accizei a venit din partea PSD, iar liderul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că în urma simulărilor făcute de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, scăderea ar putea ajunge până la 1,2 lei/litru.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, după ședința Coaliției.

Măsura ar fi binevenită în contextul în care prețurile la carburanți tind să atingă pragul de 8 lei pe litru.

USR a depus deja un proiect în Parlament pe reducerea TVA-ului de la 19 la 5%.

Măsura de reducere a TVA este tot mai discutată inclusiv în Coaliția de Guvernare. De exemplu, Florin Cîțu propunere inclusiv reducerea CAS-ului la 5% pentru ca angajații să câștige mai mulți bani, peste 300 de lei cei cu salariu mediu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă