Cîțu spune că nu a existat un grup de lucru privind decesele COVID. USR PLUS dovedește contrariul

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu a existat un grup de lucru la MS care să verifice modul în care sunt raportate decesele de COVID-19, așa cum declara ministrul demis Vlad Voiculescu. Un document publicat de USR PLUS arată că acest grup a fost înființat pe 12 aprilie.

Ioana Oancea 0 comentarii

18.04.2021 - 21:04

„I-am cerut ieri secretarului de stat Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Deci, nu am cum să vă dau vreo informație. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura - grup de lucru care să vină cu niște concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern și după aceea putem să le prezentăm și public”, a punctat Florin Cîțu, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Ulterior, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș, Liviu Iolu, a publicat un document care atestă că grupul de lucru a fost înființat pe 12 aprilie, cu două zile înainte ca Cîțu să îl demită pe Vlad Voiculescu, iar documentul are semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan.

 

Comentarii