Sursa foto: inquamphotos.com

Ciolacu spune că PSD nu va vota alt premier în afară de Rafila

PSD nu va vota un alt guvern decât unul condus de propunerea PSD de premier, Alexandru Rafila, a declarat, marţi seara, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Share

Romania libera 0 comentarii

08.12.2020 - 23:20

„Democratic nu vom vota niciodată un altfel de guvern sau o altă persoană ca şi prim-ministru în afară de domnul Alexandru Rafila", a declarat liderul social-democraţilor, la TVR.

Liderul social-democraților a spus că ar putea chiar refuza să meargă la întâlnirea cu șeful statului, dacă nu sunt prima formațiune invitată la Cotroceni. „Trebuie să revenim la spiritul Constituţiei, să intrăm în logica Constituţiei şi în spiritul ei. Primul partid care trebuie să fie invitat la Cotroceni trebuie să fie Partidul Social Democrat", a spus Ciolacu.

„Este posibil să iau o decizie cu colegii mei, dacă nu suntem invitaţi ca şi partid câştigător, primul partid, să mergem cu propunerea noastră de prim-ministru, este posibil să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniilor şi a jignirilor a apus", a adăugat el. Ciolacu a subliniat că PSD va folosi, în acest context, "toate pârghiile conferite de lege şi de Constituţie".

Întrebat dacă a avut un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis după alegeri, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu am avut nicio discuţie instituţională" și a exclus o colaborare cu PNL.

Comentarii