6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal

Ciolacu: Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal

Marcel Ciolacu anunță că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. El a făcut această declarație după o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia.

„Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților afirmă că sunt 1,5 milioane de români plătiți cu salariu minim, majoritatea în mediul privat.

„Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european. Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai declarat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă