22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăPoliticăCertificatul verde nu intră la vot săptămâna aceasta

Certificatul verde nu intră la vot săptămâna aceasta

Certificatul verde nu intră la vot săptămâna aceasta în Camera Deputaților. Anunțul în acest sens l-a făcut, luni, 15 noiembrie, George Simion, deputat AUR.

“În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot”, a declarat George Simion, președintele AUR, la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului AUR, certificatul verde poate deveni un certificat de muncă, fără de care nu ai voie să muncești. George Simion nu este de acord cu o asemenea condiționare a dreptului de a munci.

Dacă se votează, certificatul ar deveni o condiție pentru a munci

“Certificatul de muncă, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi, până ce fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege, despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru”, a declarat, luni, deputatul George Simion.

Mai mulți lideri PNL, inclusiv Florin Cîțu și Nelu Tătaru, au confirmat că rolul certificatului verde va fi să permită angajaților să lucreze în anumite domenii. Certificatul verde se eliberează persoanelor vaccinate, care prezintă un test Covid negativ sau care au trecut prin boală. Vaccinul anti – Covid este gratuit pentru orice român. În schimb, unii dintre angajații nevaccinați ar putea fi obligați să-și plătească testul Covid.

Ca urmare a procesului de vaccinare, rata Covid în unele orașe, inclusiv în București, este în scădere. edit

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă