Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR: Camera Deputaților a încălcat principiul bicamerismului pe Legea vânătorii

Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu încălcarea principiului bicameralismului - arată Curtea Constituţională a României în motivarea deciziei prin care a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2019 - 17:13

"Curtea apreciază că legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu încălcarea principiului bicameralismului, întrucât, pe de o parte, relevă existenţa unor deosebiri majore de conţinut juridic şi de configuraţie între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului şi, pe de altă parte, se abate de la obiectivele urmărite de iniţiatorul proiectului de lege. Aşadar, Camera Deputaţilor nu a respectat procedura constituţională de adoptare a legii supuse controlului, fapt ce determină neconstituţionalitatea acesteia prin raportare la dispoziţiile articolului 61 alineatul (2) din Legea fundamentală", precizează judecătorii constituţionali în document.

Pe 30 ianuarie, CCR a admis sesizarea preşedintele Klaus Iohannis privind modificările aduse Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, constatând că actul normativ este neconstituţional, în ansamblul său. 

Comentarii