Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR anunță dacă Meleșcanu avea sau nu dreptul să fie ales președinte al Senatului

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea anunța, miercuri, decizia asupra sesizării referitoare la situația lui Teodor Meleşcanu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.01.2020 - 12:08

Sesizarea primită de CCR reclamă faptul că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului ar fi fost neconstituțională.

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost semnată de 33 de senatori și a fost analizată inițial de CCR în şedinţa din 16 octombrie 2019.

Pe 10 septembrie 2019, Teodor Meleşcanu, de la ALDE, a fost ales de plenul Senatului în funcția de președinte al acestei instituții. Imediat după aceea, la data de 11 septembrie 2019, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu a fost ales președinte al Senatului.

Comentarii

loading...