21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă a fost ales președintele USR. El vrea ca USR să...

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR. El vrea ca USR să dea premierul și președintele României

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a fost ales președintele USR, după ce deținuse funcția de președinte interimar.

La alegerile defășurate duminică, 10 iulie 2022, Drulă a obținut 71,3 la sută din voturi. Pe listă s-au aflat opt candidați, unul dintre ei fiind Drulă.

“În USR avem un vot democratic, în care toți membrii votează. Am avut peste 18.000 de voturi, undeva la 80 la sută prezență. Cred că peste 71 la sută dintre colegii mei mi-au dat încrederea și le mulțumesc. Am cerut un mandat clar și partidul USR mi l-a dat”, a declarat Cătălin Drulă.

El a precizat că va conduce USR “către alegerile din anul 2024”. “Este un mandat pentru ca USR să dea premierul și președintele acestei țări”, a subliniat noul președinte al USR. Drulă a susținut că USR are planuri inclusiv pentru alegerile din anul 2028. Pe de altă parte, el a precizat că USR nu a decis, încă, numele viitorului său candidat la Președinția României.

Președintele USR nu va fi, obligatoriu, candidat la Președinția României

Cătălin Drulă a mai declarat că partidul său a demonstrat, prin miniștrii pe care i-a avut, ce poate face la guvernare, amintind și faptul că el a fost ministru al Transporturilor. Drulă a mai spus că românii confirmă, în sondaje de opinie, că au încredere în capacitatea USR de a acționa la guvernare. “Dacă USR știe să guverneze, răspunsul este da. Dacă USR poate să guverneze, răspunsul este da”, a dezvăluit Cătălin Drulă.

El a rememorat și momentul în care USR a intrat în Opoziție. “Am fost dați afară de la guvernare de această coaliție securisto – socialistă, cu care ne vom lupta”. Pe președintele Iohannis, Cătălin Drulă l-a acuzat de “trădare”. “De astăzi, zilele socialismului cu epoleți sunt numărate. Să continuăm schimbarea acestei țări!”, a cerut Cătălin Drulă.

Alegerile pentru funcția supremă în USR au fost urmărite și de politicieni din alte partide. De exemplu, Emil Boc (PNL), primarul municipiului Cluj, a “salutat” victoria lui Drulă printr-o declarație ironică. “Am văzut că era în campanie electorală pentru a câștiga președinția partidului, are un șofer de TIR în competiție, competiție grea în USR, trebuie să recunoaștem”, a spus Emil Boc.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă