Campanie de colectare sânge, la PNL Dolj

Vicepreşedintele PNL Dolj Isidor Răducea a anunţat că liberalii au demarat campania "Oferă o şansă! Donează sânge!" care ca scop conştientizarea importanţei donării de sânge.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2018 - 16:28

Potrivit lui Răducea, până acum au fost organizate două acţiuni de donare de sânge, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Craiova, care a pus la dispoziţie unitatea mobilă, în comuna Rojişte (la care au fost prezente peste 80 de persoane, din care doar 44 au putut dona sânge) şi în comuna Apele Vii (la care au luat parte 48 de persoane, din care 24 au donat). "Astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare la Măceşu de Sus şi la Siliştea Crucii şi în alte localităţi din Dolj. Scopul acestui proiect este de a-i încuraja de cetăţeni şi de a-i motiva să doneze sânge. Ca să înţelegem cât de importante sunt astfel de acţiuni, vă spun că în data de 30 aprilie 2018, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Craiova, nu exista nici măcar o pungă de sânge. Vă daţi seama care ar fi fost situaţia dacă vreo persoană ar fi avut nevoie de sânge", a spus Isidor Răducea.

El a mai afirmat că reprezentanţii PNL din cadrul Consiliului Judeţean Dolj au depus un proiect prin care solicită suplimentarea tichetelor de masă şi decontarea biletelor de transport la un punct mai apropiat de Centrul de Transfuzii din Craiova, pentru că în acest moment punctul în care se decontează se află la celălalt capăt al oraşului (în cartierul Lăpuş), motiv pentru care anul trecut din cei peste 7.000 de donatori doar 47 au mers să îşi deconteze tichetele de transport.

Comentarii