15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăBugetul pe 2022 se votează până de Crăciun!

Bugetul pe 2022 se votează până de Crăciun!

Bugetul pe 2022 se votează până de Crăciun, este anunțul pe care l-a făcut, luni, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL. Iată un semn că Guvernul nu s-a culcat pe-o ureche și a pus deja osul la treabă!

Ionuț Stroe a declarat, luni, că premierul Ciucă are de gând să pună la punct legea bugetului de stat pentru anul viitor până la 20 decembrie. Probabil, se grăbesc pentru a avea și ei liniște de sărbători. Sau, poate că Guvernul nu s-a culcat pe-o ureche și a pus osul la treabă. Astfel că, în această perioadă, se lucrează intens la bugetul pe 2022. 

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că până pe data de 20 decembrie legea bugetului de stat pe 2022 va fi prezentată pentru dezbatere şi vot.

Guvernul se grăbește să adopte bugetul pe 2022

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru legea bugetului de stat va fi prezentată în Parlamentul României pentru a fi dezbătută şi adoptată la timp”, a declarat Stroe luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Acesta a precizat că discuţia a vizat şi alte chestiuni, multe dintre ele legate de fiscalitate și strategie fiscal-bugetară.„Este un subiect de interes, politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a bugetului de stat pe 2022. Am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia legată de noi taxe care cu siguranţă nu vor exista în acest buget. Ţinem foarte mult la acest lucru”, a mai spus Stroe. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a vorbit și despre menţinerea reducerii deficitului şi menţinerea tuturor indicilor macro-economici angajaţi în discuţiile cu Comisia Europeană. Astfel, ţinta de deficit bugetar se va păstra în limita a 5,84% din PIB, scrie capital.ro.

Ca să încheiem într-o notă amuzantă ,îți reamintim că Ionuț Stroe este fostul ministru al Sportului care a apărut în chiloți într-o transmisiune live la un post de televiziune. AICI poți vedea poza buclucașă. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă