21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomePoliticăBREAKING NEWS. Guvernul va adopta un Memorandum privind creșterea salariilor profesorilor. Greva...

BREAKING NEWS. Guvernul va adopta un Memorandum privind creșterea salariilor profesorilor. Greva ar putea continua

Salariile profesorilor vor crește așa cum au cerut inițial profesorii. Guvernul va adopta un memorandum prin care va opera aceste modificări începând de mâine. Doar că Memorandumul nu are o valoare la fel de mare la Ordonanța de Urgență sau Legea de aceea sindicaliștii nu ar vrea să renunțe la grevă și anunță acțiuni de protest.

Documentul poate fi consultat aici.

Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.

,,Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic.”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Și Marcel Ciolacu a anunțat această măsură

,,Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice., a scris Ciolacu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Care este secretul unor cartofi prăjiți delicioși. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune în tigaie

Vrei să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoși? Află care este secretul pentru a-i prepara, astfel încât la suprafață...

Muncitor de 50 de ani, rănit grav după ce a rămas prins într-un canal

 Un muncitor în vârstă de 50 de ani a fost prins sub pământ până la nivelul brâului în  Aţel, judeţul Sibiu. Acesta a rămas...

O companie low cost a inaugurat linia aeriană București – Chișinău

Compania aeriană HiSky a deschis o linie directă regulată între orașele București și Chișinău, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. Zborurile între cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies