7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăBodgan Aurescu: „Este o zi istorică, felicit Finlanda”

Bodgan Aurescu: „Este o zi istorică, felicit Finlanda”

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, după aderarea Finlandei la NATO, că astăzi este o zi istorică şi acest lucru va face Alianţa mai puternică şi va aduce mai multă siguranţă țării nordice.

„Este, desigur, o zi istorică, aşa cum mulţi dintre colegii mei au menţionat deja, deoarece astăzi marcăm aderarea Finlandei la Alianţă şi acest lucru va face ca Finlanda să fie mai în siguranţă şi Alianţa mai puternică. Mă bucur că am fost implicat personal în demersuri diplomatice pentru a sprijini acest obiectiv şi felicit Finlanda pentru această realizare”, a spus Bogdan Aurescu cu câteva minute înainte de ceremonia de depunere a instrumentului de aderare de către Finlanda.

„În acelaşi timp este foarte interesant că acest lucru se întâmplă în timpul Mandatului de Ambasadă Punct de Contact NATO al României la Helsinki. A fost un mandat scurt, dar ne bucurăm pentru acest lucru datorită aderării Finlandei”, a mai spus Aurescu.

În acelaşi timp, a subliniat el, „este important ca aderarea Suediei să aibă loc cât mai curând posibil şi vom susţine acest obiectiv”.

„De asemenea, este simbolic pentru că astăzi Alianţa marchează a 74-a aniversare. Acum două zile, România a sărbătorit împlinirea a 19 ani de la aderarea ei la NATO”, pe 2 aprilie 2004, când drapelul românesc a fost arborat la sediul NATO, a mai spus ministrul român de externe.

Finlanda a devenit marţi cel de-al 31-lea stat membru al NATO după depunerea instrumentului de aderare la Alianţă, primit de secretarul de stat Antony Blinken în calitate de reprezentat al statului gardian al tratatului fondator. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă