9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăBode, despre împărțirea ministerelor la rocada guvernamentală

Bode, despre împărțirea ministerelor la rocada guvernamentală

Orice variantă este posibilă în ceea ce priveşte reconfigurarea Guvernului la finalul acestei luni, inclusiv preluarea de către PNL a Ministerului Dezvoltării, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“În condiţiile în care rediscutăm toate ministerele, orice este posibil. PNL are suficiente resurse umane bine pregătite să conducă orice minister, inclusiv Ministerul Dezvoltării”, a spus Bode.

El a explicat echipele tehnice lucrează în prezent la programul de guvernare. “Sperăm noi, la începutul săptămânii viitoare să avem definitivat noul program de guvernare care, de altfel, este actualul program de guvernare, updatat, ţinând cont de faptul că vorbim despre încorsetarea acestui program în limitele bugetului aprobat pentru anul 2023”, a arătat Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că, în cazul unei solicitări pentru schimbarea protocolului de guvernare, PNL va cere să fie redus numărul de ministere şi “rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero”.

Astfel, în această variantă, numărul maxim de ministere ar fi 18. “Dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea 8 ministere, vicepremier şi secretarul general al Guvernului, iar PSD va avea 8 ministere, premier, vicepremier şi cancelarul Guvernului”, a detaliat Bode, care a estimat că la sfârşitul săptămânii viitoare va fi definitivată structura viitorului Executiv. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă