29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: PSD vrea ca Iohannis să devină președinte la Consiliul European. Ce...

Băsescu: PSD vrea ca Iohannis să devină președinte la Consiliul European. Ce ar câștiga Dragnea

”PSD a votat ca România să dea președintele Consiliului European. La președinția Consiliului European trebuie să susții după regulile Consiliului. Întotdeauna, președintele se alege dintre membrii Consiliului. Numai pe domnul președinte Iohannis îl avem. PSD nu a avut niciodată membru în Consiliul European. Klaus Iohannis e singura persoană care îndeplinește condițiile. Viorica Dăncilă nu poate pentru că nu e membră a Consiliului European. (…) PSD a votat ca România să dea președintele ConsiliuluI European. Iar liberalii au votat că îl susțin pe Iohannis pentru președinția României. Deci domnul Iohannis are asigurate două mandate simultan. PSD a votat pentru susținerea lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European. E o șarlatanie din partea lui Dragnea, i-a păcălit. El, în mintea lui, și-a spus: ”Domnule președinte, mergeți dumneavoastră la Bruxelles, iar eu iau președinția României”. Dragnea e dereglat. Congresul a votat că PSD se va bate pentru ca România să preia mandatul după Donald Tusk, în 2019 se termină în iunie-iulie și intră în funcțiune în septembrie”, a spus, duminică seară, la B1 TV, Traian Băsescu.

Reprezentanţii PSD, prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, au votat în unanimitate în favoarea începerii dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale. Printre ele se află și Convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului UE.

„Aici trebuie să lăsăm deoparte atacurile, răfuielile politice, politicile partizane şi să stabilim împreună care sunt proiectele majore pe care trebuie să le aibă România în vedere, dar şi care sunt realizabile”, a spus Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congres.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă