Băsescu: "Kovesi a fost extrasă frumos și pusă la păstrare la Bruxelles"

Fostul președinte susține că Laura Codruța Koveși a fost "extrasă" de către partenerul strategic și cu ajutorul europenilor și pusă în fruntea Parchetului European.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2019 - 14:59

Laura Codruța Kovesi a făcut jocurile americanilor și europenilor, spune Traian Băsescu. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că Statele Unite nu au intervenit niciodată, în niciun fel în numirea procurorilor-șefi din România, în perioada mandatului său. În ceea ce o privește însă pe Laura Codruța Kovesi, Băsescu spune că a fost, citez, „extrasă frumos și pusă la păstrare la Bruxelles.” 

"În mod categoric, numirea s-a făcut pe propunerea doamnei Macovei, dacă bine îmi aduc aminte, și a doua numire s-a făcut pe înțelegerea dintre mine și Ponta. Deci, nicio discuție, știu eu, cu Biden sau cu oricine altcineva. Și nici cu ambasada SUA. Nu este niciun secret că Maior a susținut-o și el pe Kovesi, la fel cum am susținut-o și eu.

În mod cert, nu s-au implicat în numire, chiar dacă și-au dorit o anumită numire. La mine, nu a venit niciodată nici ambasador, nici Biden, nici vreun șef de stat să-mi propună numirea. Însă, este cert că ei și-au recuperat-o, ca să nu spun altfel, după ce a fost numită, iar acum au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles. Au acționat și europenii, și americanii.

Comentarii