15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăAmbasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România...

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului României, “dacă se va dovedi că unele dintre faptele pe care le-am prezentat nu sunt adevărate”.

Ambasadorul Kuzmin face această precizare după ce fusese convocat, în dimineața de 17 martie 2024, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României.

„A fost cel mai neclar demers pe care l-am întâlnit de-a lungul șederii mele în România”, a menționat Kuzmin despre întâlnirea avută la sediul MAE. „La rândul meu, am spus că dacă se va dovedi că unele dintre faptele pe care le-am prezentat nu sunt adevărate, atunci suntem gata să publicăm o dezmințire”, a declarat ambasadorul Rusiei în fața reprezentanților MAE.

Ambasadorul Kuzmin fusese chemat la sediul MAE pentru a i se transmite un protest al României în urma mai multor declarații ale unor oficiali ai Rusiei. Aceste declarații au apărut după ce, la data de 14 martie 2024, la Strasbourg, Parlamentul European a aprobat o rezoluție care cere Rusiei să restituile Tezaurul României.

“Uniunea Europeană încearcă să atribuie Rusiei datorii inexistente din cauza problemelor economice din țările europene”, comentase Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit unui mesaj transmis de Ambasada Rusiei la București.

Totuși, declarația Mariei Zaharova fusese mult mai amplă. Nu doar că nu recunoștea existența în Rusia a Tezaurului României, ci, mai mult, Zaharova susținea că România ar datora Rusiei 4 miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă