22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăAmbasadoarea SUA s-a întâlnit cu premierul României. Întâlnirea nu era anunțată de...

Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu premierul României. Întâlnirea nu era anunțată de Guvernul României

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, s-a întâlnit cu premierul României, Nicolae Ciucă, potrivit unui anunț postat de Ambasada SUA pe pagina ei de facebook.

Un element neobișnuit este că partea română nu a informat despre acest eveniment nici înainte nici după ce s-a desfășurat. Nici Guvernul României, nici premierul Ciucă nu au vorbit despre întâlnirea cu ambasadoarea SUA. Ambasada SUA a postat anunțul de după întâlnire la data de 6 aprilie 2023. Comunicatul Ambasadei SUA este următorul:

Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ei au discutat despre oportunităţile de continuare a cooperării bilaterale şi multilaterale, inclusiv în ce priveşte investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei. Doamna ambasador a subliniat că „actualii şi viitorii investitori au nevoie de un sistem de reglementări şi de impozitare stabil, previzibil şi transparent”.

S-a discutat şi despre eforturile României de a sprijini refugiaţii ucraineni în ultimul an. Doamna ambasador Kavalec i-a mulţumit premierului Nicolae Ciucă pentru toate eforturile guvernului său şi a spus: „contactul uman şi empatia arătate de România vor îmbunătăţi permanent relaţiile dintre România şi Ucraina”. Cei doi lideri au subliniat şi sprijinul neclintit pentru Ucraina în faţa agresiunii neîntrerupte a Rusiei.

Nu este lămurit unde s-a desfășurat întâlnirea dintre ambasadoarea Kavalec și premierul Ciucă.

Acum zece zile, ambasadoarea Statelor Unite avusese o întâlnire cu președintele României, la Palatul Cotroceni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă