19.1 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăPoliticăAmbasadoarea SUA se întâlnește cu președintele Iohannis

Ambasadoarea SUA se întâlnește cu președintele Iohannis

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, într-o întrevedere care este programată miercuri, 29 martie 2023.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale a României, întâlnirea de la Cotroceni începe la ora 12. Nici partea americană, nici partea română nu au dezvăluit ce teme vor fi discutate. Dar în mod cert, unul dintre subiecte va fi colaborarea militară SUA – România, care s-a intensificat după ce Rusia a atacat Ucraina.

Kathleen Kavalec este diplomat de carieră. Ea a fost confirmată de partea americană ca ambasador în România în decembrie 2022. Anterior, ea mai avut, în România, funcția de atașat cultural, în perioada anilor 2005 – 2008.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă