2.5 C
București
vineri, 6 decembrie 2024
AcasăPoliticăAmbasada Rusiei în România: Despre „lătratul NATO la frontierele Rusiei” și sursa...

Ambasada Rusiei în România: Despre „lătratul NATO la frontierele Rusiei” și sursa principală de dezinformare a lumii

Ambasada Federației Ruse în România a publicat un material acuzator la adresa NATO și ucrainenilor.

Rușii îi acuză pe ucraineni că folosesc perioadele de sistare a focurilor, gândite pentru evacuarea civililor, pentru a-și repoziționa trupele.

Din nou sunt folosiți termeni precum “neonaziști”.

Contrar tuturor imaginilor care vin din țara vecină, reprezentanții Federației Ruse susțin că civilii sunt ținuți prizonieri în Azostal de forțele ucrainene.

Prezentăm integral materialul publicat de Ambasada Federației Ruse în România:

Ca un act de bunăvoință, armata rusă și miliția populară din Republica Populară Donețk au declarat o încetare a focului pentru timp de trei zile pentru a asigura evacuarea civililor deținuți de neonaziști în catacombele uzinei Azovstal din Mariupol. Prima reacție a ucronaziștilor: „Schimbăm 15 ostatici cu o tonă de mâncare, apă și medicamente”. Ultima dată au încercat să folosească „pauza umanitară” pur și simplu pentru a-și consolida pozițiile…

Cât de relevante sună astfel de informații în lumina căutării unui răspuns la o provocare strategică: transmiterea adevărului despre operațiunea militară specială a Rusiei și despre situația reală din Ucraina către opinia publică mondială prin baricade, arici antitanc și sârmă ghimpată ale „Ministerului Adevărului” al Occidentului colectiv descris de George Orwell!

Primul pas timid a fost făcut de Secretarul General al ONU António Guterres, care, la o întrevedere cu Președintele Rusiei Vladimir Putin în aprilie, a recunoscut că „Federația Rusă are o serie de pretenții în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, precum și cu securitatea europeană și globală”. Șeful personalului ONU a propus atunci „să rezolve aceste „nemulțumiri” cu instrumentele oferite de Carta ONU”. Acest sfat înțelept poate fi aplicat problemei menționate mai sus cu „ostaticii din Azovstal”?! Până acum, prezența reprezentanților ONU și ai Crucii Roșii Internaționale recomandați de Guterres nu a avut niciun efect corectiv asupra neonaziștilor din regimentul Azov.

Într-un interviu pentru ziarul italian „Corriere della Sera”, Papa Francisc a încercat să descrie mult mai figurat provocarea la adresa adevărului și dreptății aruncată de „imperiul minciunii” occidental în contextul evenimentelor din Ucraina. Șeful Bisericii Romano-Catolice, nevăzut până acum în cea mai mică conivență cu „intrigile Kremlinului”, și-a exprimat opinia că „este posibil ca lătratul NATO în apropierea granițelor Rusiei a dus la o reacție a Kremlinului. Furie, nu știu dacă a fost provocată, dar probabil a contribuit”.

Nobilele aspirații umanitare ale Secretarului General al ONU și ale Papei Romei încă se prăbușesc aproape complet pe un flux de minciuni, falsificări, provocări înscenate ale fabricii false și dezinformare, comparabile, poate doar cu o erupție de lavă, creată și finanțată de Occidentul colectiv. În thrillerul nesfârșit „despre jafuri, atrocități, cruzime genetică, distrugerea populației civile, violul în masă al femeilor, dezmembrarea și tortura prizonierilor de război” de către armata rusă nu există nicio lumină.

Cu toate acestea, ca un bun reflector pot servi arhivele Ministerului Apărării desecretizate în Rusia, care au documentat faptele masacrelor și genocidului direct al populației civile poloneze din Volinia de către banderoviții – bande de acoliți ai lui Hitler, care nu au cruțat sugari, femei însărcinate sau bătrâni. Tactica „steagul fals”, favorizată de patronii actualei generații de ucronazișți, a fost, de asemenea, utilizată pe scară largă: acești non-oameni s-au deghizat și s-au prefăcut a fi ori partizani sovietici, ori untăți ale Armatei Roșii. Și în cele din urmă, deja pe atunci, clandestinul banderovist, susținut de Marea Britanie și SUA, a fost distrus la doar câțiva ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Există multe exagerări în raționamentul nostru?

Judecați-vă singuri: recent, în Departamentul de Securitate Internă din SUA a fost creat un Birou special pentru Combaterea Dezinformării, pe care unii din America l-au numit deja „Ministerul Adevărului”. În timpul audierilor din Senat, senatorul republican Rand Paul l-a criticat pe ministrul Securității Interne Alejandro Mayorkas, care nu a putut defini „dezinformarea”. Într-un acces de disperare, senatorul s-a întors către el cu cuvintele: „Credeți că americanii sunt atât de proști încât au nevoie de dumneavoastră să spuneți ce este adevărat?” Totuși, Biroul a fost creat, îi sunt alocate fonduri – iar „Ministerul Adevărului” va începe să funcționeze – nu vă îndoiți!

Citește și:

LIVE UPDATE. Rusia – Ucraina, ziua 72: ONU, apel pentru încetarea războiului

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mai multe organizații neguvernamentale și experți electorali au solicitat demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Două investigații de presă publicate miercuri pun din nou sub semnul întrebării imparțialitatea și integritatea domnului Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, spun mai...

Economia României, în creștere moderată în primele nouă luni ale anului 2024

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat vineri că economia României a înregistrat o creștere de 1,1% în trimestrul al treilea al acestui an,...

Sundar Pichai: Google va suferi „schimbări profunde” anul viitor

Sundar Pichai, CEO-ul Google, a anunțat că motorul de căutare al companiei va trece prin „schimbări profunde” în 2025, având capacitatea de a răspunde...
Ultima oră
Pe aceeași temă