Marcel Vela (stânga) - Ministrul de Interne și Ambasadorul S.U. A. Adriana Zuckerman ( mijloc)

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, cere Parlamentului toleranță zero la traficul de persoane

În contextul extrădării a doi români, prin cooperare internaţională între MAI, Interpol şi structuri specializate de la nivelul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul S.U.A. a declarat că România trebuie să îndrepte legislația și să aibe toleranță 0 pentru traficul de persoane.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2020 - 17:40

 

Totodată, Adrian Zuckerman, și-a arătat nemulțumirea vis-a-vis de modul în care actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a ales să nu se implice în îmbunătățirea legislație pe crimă organizată și trafic de persoane:

„Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat în Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, aşa cum am făcut-o şi pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate. O legislaţie consolidată care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile dobândite prin acţiuni infracţionale este imediat necesară şi legi care să ducă la procese şi sentinţe rapide în urma plângerilor penale sunt imperativ necesare. Eforturile din momentul de faţă ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane şi oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a afirmat Adrian Zuckerman.

 

Comentarii