Specialiștii noștri, mai catolici decât Papa, cu școlile

Laurențiu Mușoiu 18.03.2021 - 00:08
Laurențiu Mușoiu

Soarta elevilor din România, de mai bine de un an de zile, nu mai este atât de mult influențată de profesori, cât de “specialiștii” din Ministerul Sănătății, la care, acum, li s-a mai adăugat în frunte “expertul” Vlad Voiculescu.

Share

Acești “specialiști” știu una și bună: să interzică.

Nu am studiat într-o facultate de Medicină, dar cred că astfel de concluzii de specialist pot fi luate și de un absolvent de patru clase (cinci, de când a fost introdusă și clasa pregătitoare).

Tot spunându-se nu activităților didactice, de la nivelul Ministerului Sănătății, am ajuns ca țara noastră să fie singurul stat din UE în care elevii sunt obligați să poarte mască de protecție sanitară în sala de sport.

Cele mai multe țări europene nu cer purtarea măștilor la orele de educație fizică și sport sau solicită acest lucru doar de la profesori.

Alte câteva state, precum Franța, au stabilit ca orele de educație fizică să se desfășoare doar în exterior.

Mai sunt și puține state care au suspendat orele de sport, dintre care Cehia și Portugalia, pentru că oricum au școlile închise.

Suspendarea orelor de sport nu poate fi benefică elevilor, în niciun context, mai ales că am văzut numeroși doctori care au concluzionat că efortul fizic reduce riscul de infectare cu Sars COV 2.

Noi am venit însă cu aberația purtării măștii în sala de sport.

În plus, profesorul este obligat, dacă ar fi să respecte baremele de notare (exagerate, oricum) să lase o mulțime de repetenți la sport, elevilor fiindu-le apropae imposibil să atingă rezultatele solicitate, cât timp cantitatea de oxigen pe care o pot folosi este semnificativ redusă de mască.

Ce să facem, să chimbăm programa orelor de sport?

Oricum Ministerul Educației se chinuie ani de zile pentru a introduce o programă nouă.