2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeOp & EdOpiniiSpecialiștii noștri, mai catolici decât Papa, cu școlile

Specialiștii noștri, mai catolici decât Papa, cu școlile

Acești “specialiști” știu una și bună: să interzică.

Nu am studiat într-o facultate de Medicină, dar cred că astfel de concluzii de specialist pot fi luate și de un absolvent de patru clase (cinci, de când a fost introdusă și clasa pregătitoare).

Tot spunându-se nu activităților didactice, de la nivelul Ministerului Sănătății, am ajuns ca țara noastră să fie singurul stat din UE în care elevii sunt obligați să poarte mască de protecție sanitară în sala de sport.

Cele mai multe țări europene nu cer purtarea măștilor la orele de educație fizică și sport sau solicită acest lucru doar de la profesori.

Alte câteva state, precum Franța, au stabilit ca orele de educație fizică să se desfășoare doar în exterior.

Mai sunt și puține state care au suspendat orele de sport, dintre care Cehia și Portugalia, pentru că oricum au școlile închise.

Suspendarea orelor de sport nu poate fi benefică elevilor, în niciun context, mai ales că am văzut numeroși doctori care au concluzionat că efortul fizic reduce riscul de infectare cu Sars COV 2.

Noi am venit însă cu aberația purtării măștii în sala de sport.

În plus, profesorul este obligat, dacă ar fi să respecte baremele de notare (exagerate, oricum) să lase o mulțime de repetenți la sport, elevilor fiindu-le apropae imposibil să atingă rezultatele solicitate, cât timp cantitatea de oxigen pe care o pot folosi este semnificativ redusă de mască.

Ce să facem, să chimbăm programa orelor de sport?

Oricum Ministerul Educației se chinuie ani de zile pentru a introduce o programă nouă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...
Ultima oră
Pe aceeași temă