Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Rl online 02.11.2005 - 00:00

Bugetul Apararii l-a nemultumit pe seful SMG Comisiile parlamentare de Aparare au adoptat, ieri, un amendament de majorare a bugetului MApN pe 2006 la aproape 2,1% din PIB, seful SMG, generalul Eugen Badalan, apreciind aceasta decizie ...

Share

Bugetul Apararii l-a nemultumit pe seful SMG

Comisiile parlamentare de Aparare au adoptat, ieri, un amendament de majorare a bugetului MApN pe 2006 la aproape 2,1% din PIB, seful SMG, generalul Eugen Badalan, apreciind aceasta decizie drept un succes, dar declarandu-se nemultumit.
Badalan, care a participat la sedinta comuna a Comisiilor de Aparare, a precizat ca nu este multumit de bugetul alocat Apararii, deoarece acesta trebuie sa fie la nivelul de 2,38% din PIB.
Intrebat ce parere are despre faptul ca ministrul Apararii Teodor Atanasiu este multumit cu acest buget, seful SMG a raspuns: "Domnul Atanasiu a spus ca nu este multumit, dar ca intelege situatia si ca atat se poate. Cred ca multumirea este o stare care tine de fiecare dintre noi. Eu nu pot sa va recomand dumneavoastra sa fiti multumit".
Generalul Eugen Badalan a explicat ca suplimentarea bugetului MApN s-a obtinut majorand capitolul "Venituri proprii" prin gasirea unor solutii de valorificare a unora dintre activele ministerului.
"Faptul ca s-a stabilit acum ca va creste capitolul "Venituri proprii" prin vanzarea de active nu inseamna ca aici si acum, in aceasta comisie, s-a stabilit ce se vinde, cat se vinde, cui se vinde, cu cat se vinde. S-a stabilit o regula care urmeaza sa fie instrumentata pe cai legale, sa se faca modificarile necesare la legislatia in vigoare, pentru a se putea valorifica aceste active. Cert este ca astazi, din punct de vedere al MApN, s-a inregistrat un succes si s-a depasit pragul psihologic de 2% din PIB", a adaugat seful SMG.
El a mai declarat ca nici cu aceasta suplimentare a bugetului obligatiile Romaniei fata de NATO nu pot fi indeplinite in totalitate. Badalan nu a putut preciza insa la ce obiective se va renunta, deoarece, pana la aparitia legii bugetului, "lucrurile se discuta, sunt fluide".
"In momentul in care legea bugetului va fi votata, atunci se va face planificarea certa si in acel moment putem face chiar publica lista cu obiectivele pe care nu le indeplinim", a mai spus generalul Badalan.

Badalan: "Nu avem negocieri pentru cumpararea de avioane F-16"

Seful SMG, generalul Eugen Badalan, a declarat, ieri, ca se poarta "discutii" pentru inlocuirea aparatelor MIG-21 cu avioane multirol, Romania avand nevoie de 48 de astfel de aparate, dar a infirmat informatiile conform carora se duc negocieri pentru cumpararea de avioane F-16.
Intrebat in legatura cu informatiile aparute in presa israeliana conform carora Romania va achizitiona avioane F-16, Badalan a raspuns: "Puneti intrebari plecand de la informatii de presa eronate. Ceea ce va pot spune cu certitudine in legatura cu avioanele F-16 este ca in acest moment nu exista nici un contract, nici macar negocieri".
Seful SMG a adaugat, insa, ca Romania are intentia sa inlocuiasca, in viitorul pe termen scurt si mediu, aparatele MIG-21 cu avioane multirol, precizand ca nu stie ce tip vor fi acestea. "Deocamdata, noi am formulat cerintele operationale pentru avionul multirol. Care va fi el vom vedea dupa ce se parcurg procedurile legale", a spus Badalan. Generalul a precizat ca acestea ar putea fi achizitionate in perioada 2008-2015.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...