Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Imaginea Parlamentului și soarta democrației românești I Comentariu DW

Deutsche Welle Actualizat: 08.12.2017 - 20:44

Românii sunt aproape de aniversarea Marii Uniri, dar realitatea prezentului este de-a dreptul consternantă, semnalează un articol publicat de Deutsche Welle.

Două elemente șocante sunt, în România, "ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului" precum și "ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie", susține jurnalistul Petre M. Iancu.

În opinia acestuia, "în cauză, la punerea pe butuci a democraţiei, nu sunt doar un Dragnea, un Iordache-altă-întrebare, un Nicolicea, Nicolae, Bădălău. În cauză sunt toţi cei siliţi să trăiască sub stăpânirea lor insolentă, stârnind masochistelor dintre românce plăceri nebănuite".

Jurnalistul DW subliniază că "alunecarea către troacă şi spumele de la gura unui Şerban Nicolae, precum şi ocările susţinătorilor săi din parlament, guvern şi din afara lor" au un efect devastator asupra credibilităţii Parlamentului, a autorităţii forului legislativ, a democraţiei și a imaginii României - atât cea externă cât și cea din ochii propriilor cetățeni.

Articolui DW se încheie totuși optimist, readucând în actualitate o povață a preşedintelui american Jefferson: "Cînd nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!".

Sau, altfel spus, ca în Platforma "România 100" a lui Dacian Cioloş: "Ei ca hoţii, noi cu toţii".