25.4 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Imaginea Parlamentului și soarta democrației românești I Comentariu DW

Două elemente șocante sunt, în România, „ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului” precum și „ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie”, susține jurnalistul Petre M. Iancu.

În opinia acestuia, „în cauză, la punerea pe butuci a democraţiei, nu sunt doar un Dragnea, un Iordache-altă-întrebare, un Nicolicea, Nicolae, Bădălău. În cauză sunt toţi cei siliţi să trăiască sub stăpânirea lor insolentă, stârnind masochistelor dintre românce plăceri nebănuite”.

Jurnalistul DW subliniază că „alunecarea către troacă şi spumele de la gura unui Şerban Nicolae, precum şi ocările susţinătorilor săi din parlament, guvern şi din afara lor” au un efect devastator asupra credibilităţii Parlamentului, a autorităţii forului legislativ, a democraţiei și a imaginii României – atât cea externă cât și cea din ochii propriilor cetățeni.

Articolui DW se încheie totuși optimist, readucând în actualitate o povață a preşedintelui american Jefferson: „Cînd nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!”.

Sau, altfel spus, ca în Platforma „România 100” a lui Dacian Cioloş: „Ei ca hoţii, noi cu toţii”.

Ultima oră
Pe aceeași temă