10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOferta noului PSD: brosurele

Oferta noului PSD: brosurele

Desi are de platit o groaza de bani pentru tipariturile din campania electorala trecuta, noul PSD, un bun datornic, si-a permis sa tipareasca si sa bombardeze satele si orasele cu 600.000 de brosuri si 250.000 de fluturasi antiguvernamentali, cica pentru a contesta “minciunile” PNL-PD. Nu mai tine cu “vin mosierii care vor sa vanda Transilvania ungurilor”.
Am cautat in brosurica-fictiune “Bogatii, mai bogati! Saracii, mai saraci” macar o idee pentru rezolvarea problemei saraciei. Niciuna.
Ce-ar putea sa vina dinspre odraslele fostei nomenclaturi transformate in baroni aroganti? Proba demagogiei la PSD nu mai era necesara. Cu asemenea brosurica vrea Geoana sa se impuna? Mai ieri sustineau ca averile demnitarilor nu trebuie sa mai fie teme de discutie si pentru ANI. PSD are imaginea de partid corupt. De aceea isi fabrica una noua, cu brosurele. Acum doua zile, pesedistul Eugen Nicolicea a introdus in proiectul ANI un amendament suplimentar la articolul care prevede confiscarea averilor nejustificate. Zice ca e neconstitutional.
Asadar, au tiparit brosurica si s-au dus la Obor sa faca propaganda. Auzi cine vorbeste despre bogati! Partidul social cu cei mai multi imbogatiti si care lanseaza asemenea mesaje social-democrate. Basca coruptia, adevarat barometru marca PSD, partidul care a inventat schema piramidala de distribuire echitabila a spagii intr-o Romanie in care bancile au fost devalizate de clientela politica. Ramane valabila vorba lui Flutur: “Romanii, cand aud de PSD, duc mana la portofel, sa vada daca il mai au”.
Iliescu se plangea ca PSD este sarac. Sarac, dar cu lideri faraoni. Faraonii au ramas tot faraoni, ba si mai puternici. In PSD, zis si partidul saracilor, si-au dat mana privilegiatii intru deturnarea resurselor publice spre folosinta privata.
PSD nu este un partid de stanga, ci o structura de imbogatiti ai tranzitiei care s-au folosit doar de mita electorala. “Europeanul” Geoana se mai tanguie ca marii industriasi ai Romaniei interbelice au primit sute de milioane inapoi. Au primit de fapt “cupoane” la ce n-a reusit PSD sa praduiasca.
Alesii nostri sunt foarte activi cand este vorba de propriul buget, mai mare in anul viitor cu 18%. L-au votat in viteza, chiar inaintea bugetului tarii. Alesii au plecat insa din sala, cand era vorba sa voteze ceva bani pentru mame. Chiar si “socialii” lui Geoana.
Pesedistii au sarit si la gatul proiectului de buget pe 2007, considerandu-l antisocial, ba anticipeaza umflarea inflatiei. Trebuie sa fii sinucigas sa te lansezi cu o motiune de cenzura pe marginea celui mai generos buget din ultimii 17 ani. Daca este de criticat ceva la buget, este componenta sa de stanga. Foarte multi bani – 11 miliarde de euro – se duc pe ajutoare sociale. Un asemenea buget, pentru PSD este “necredibil”, “prost construit”, “antieuropean”, “antireforma”. Pesedistul Mihai Tanasescu n-a explicat in niciun fel de ce Zimbrul lui Vladescu i se pare “indopat”. Care ar fi, dupa PSD, nevoile reale ale Romaniei? Au lasat scolile in paragina, in zece ani de guvernare si le-ar dori acum sa straluceasca? Pe vremea lor, pensiile erau cumva mai mari, spitalele aratau altfel?
Vine el 1 ianuarie 2007! Ne asteapta un nou model de societate, cu reglementari precise. Reteta brosurilor si fluturasilor nu va mai tine nici macar in Obor. Va intra in scena Normalitatea. Limanul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă