9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCriogenarea PSD

Criogenarea PSD

Ce atata tevatura cu demisiile, suspendarile, debarcarile, formulele cu “carpeli”, executiile anuntate sau gasirea busolei si mesajului? Pentru a evita “sinuciderea colectiva”, chiar prapadul, exista o formula mai simpla (si “coerenta” – cum ar zice Geoana) pentru un partid dezorientat: criogenarea varfurilor pesediste. Pentru a evita moartea clinica de acum, dupa resuscitare, peste ceva timp, in vremuri mai bune, se vor trezi intr-un PSD nou-nout (nu un SRL cu “actionar unic Mircea Geoana”). Un “nou capitol” (care sa “evite esecul unei formule de conducere” – cum a spus Nastase, cu trimitere la rivalul Geoana). Cand se va termina perioada de criogenare se vor fi impacat si taberele formate in PSD, iar cei mai multi ar scapa si de dosarele grele si de reglarile de conturi.
Ar putea fi “congelat” si milionul de votanti pesedisti pierduti din cauza matusilor talentate in afaceri (care nu sunt mai importante decat “soacrele altora”). Dupa decongelare si readucere la viata, milionul s-ar putea “reintalni” cu idolii expirati. Ar fi o “decizie curajoasa”, chiar mai curajoasa decat votul de incredere cerut de Nastase liderilor judeteni.
Dupa votul “perchezitia”, Nastase a avut a se lupta si cu votul “excluderea” la PSD sector 1, subiect care intr-o prima faza nu i-a placut nici lui Geoana (“in nici o forma in genul asta brutal, al excluderii”). Liderii PSD nu mai sunt de neclintit de vreme ce pana si justitiarii Vanghelie, Dragnea si Oprisan au fost adeptii solutiei “tampite”, in numele reformarii partidului si eliminarii contestatiilor care apasa asupra partidului.
Doar Nastase – dornic sa moara cu ceilalti de gat – a sustinut ca demisia era o idee “rea”, in vreme ce mai-marii partidului i-au cerut “un gest de onoare si demnitate”.
Nastase a fost incoltit de varfurile PSD la “discutii amicale si barbatesti” (la sedinta activului de partid de la “Confort”), de cei care “mieunau” cu demisia sau excluderea, pentru ca activul de baza – unul la sectorul 1, altul la Targoviste – a vazut diferit opulenta si luxul exorbitant ce nu fac bine partidului – cum a zis si Iliescu (desi i-a cocolosit chiar si el la san pe “opulenti”).
Nici nu asteptam ca apropiatii lui Nastase sa nu incerce sa-i salveze pielea, fiind in stare sa-l mute in Dambovita sau Giurgiu. Pasul inapoi era necesar de vreme ce gradul de simpatie fata de fostul premier a scazut dramatic. Dupa conclavul de zece ore de la “Confort” Nastase s-a considerat “tap ispasitor”, dar asa se intampla acolo unde partidul este in toate. Acum solutia extrema s-a dovedit posibila, chiar daca imaginea partidului “oamenilor muncii” a fost sifonata.
Daca vor sa-si dezlipeasca eticheta de “azil al imbogatitilor”, nici congresele extraordinare nu mai pot indrepta nimic, nici operatiile laparoscopice, nici revitalizarea lui Iliescu la Tribunalul Moralitatii (care vrea “purificare prin soc”). Pe Iliescu cine o sa-l judece la “Integritate”, pentru ca noi il credeam criogenat si pus in vitrina?
Pentru recredibilizare doar criogenarea mai poate opri hemoragia milioanelor de oameni ai muncii, votanti ai unui partid de bogati, plini de dispret si aroganta.
Diagnosticul cel mai bun pentru boala celor care s-au intalnit la “Confort” l-a pus ministrul Flutur: votantii pierduti de partidul lui Nastase, cand aud de PSD, duc mana la portofel, sa vada daca il mai au.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă