9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBabutele stirbe au inteles ce trebuie

Babutele stirbe au inteles ce trebuie

Exista senzatia ca Parchetele si-au modificat orarul, intensificand ritmul perchezitiilor si al audierilor ca la o comanda. Este insa imposibil sa instrumentezi atatea dosare intr-un termen scurt. Dosarele au existat de multa vreme, dar, daca n-au primit un NUP mare, au fost tinute la foc mocnit de un PNA cuminte, care i-a ferit de boxa pe demnitarii de rang inalt (pestii cei mari). Dosarele doar sunt finalizate acum si se ofera impricinatilor un ragaz sa-si pregateasca strategia de aparare.
Ani de zile rezultatele luptei anticoruptie n-au aparut datorita imixtiunii clasei politice in justitie. DNA, in plin teren de lupta, deranjeaza. A ambalat motorul la maximum, incercand chiar anchetarea si perchezitionarea legislatorilor.
Mediatizarea dosarelor este aproape perfecta, cazurile sunt parca croite sa inteleaga si babutele stirbe din Cucuietii din Deal ca impricinatii – cu functii publice si politice inalte – prea se dau victime politice si ca este posibil ca si rechinii (nu numai obletii) sa fie anchetati, chiar arestati.
Argumentul “sunt victima unei comenzi politice” prea este imbratisat de toti impricinatii ca sa-l accepte chiar si babutele stirbe din Cucuieti, care nu mai cred in sloganuri de genul “noul contract social pentru bunastarea fiecarui roman”. Am inteles la fix cum stam cand le-a fost opusa leatul lor, matusa Tamara. S-a produs un divort si intre parlamentari si babutele stirbe, pentru ca raspunsul la ceea ce au asteptat ele a fost pensiile de 80% pentru alesi, care si-au aprobat propriul statut. Fostele votante ale vechiului sistem de cumetrii si favoruri sesizeaza acum naravurile potentatilor.
DNA a devenit temut si de aceea inregistram un sfidator vot anti-DNA, abtineri, absente, nauceala intre “da” si “nu”. Se incearca amanarea, cu orice pret, a Ordonantei DNA. Se invoca si argumentul ca prea au fost multe ordonante de urgenta. De ce abia la cea cu numele DNA si-au adus aminte ca nu este bine sa se guverneze prin ordonante de urgenta? De-abia acum vorbesc de termeni constitutionali, cand PNA a functionat neconstitutional vreo trei ani?
Nu s-a dat inca nici o “comanda politica” pentru anchetarea unui deputat pe care parca l-a inghitit pamantul – Musetescu. Pentru privatizarile sale rasunatoare – ARO, RAFO -, cu pagube de mii de miliarde de lei. Babutele stirbe au acum a se razboi cu o clasa politica discreditata in opinia publica si aroganta in fata legii. Au a se razboi cu niste umbre ale lui Nae Catavencu.
Da, domnilor, babutele stirbe din Cucuieti au capacitatea sa se intrebe cand va fi curatat sistemul judiciar, incremenit din perioada comunista. Elementele rezistente la schimbare trebuie cautate de la Curtea Constitutionala in jos, unde sunt nimicite taman actele normative care dau un semnal la CE ca se misca ceva si la noi in aceasta chestiune.
Ion Iliescu a dat un verdict asteptat: “Aceasta ordonanta este neconstitutionala”. Poate n-ar strica sa le intrebe si pe babutele stirbe din Cucuieti. Altfel le intreaba functionarii CE la Bucuresti, care vor afla ca pana si acestea s-au plictisit de vechea garda, ca nu se mai lasa prostite, cu toate discursurile savante de la talk-show-uri despre privilegii, in loc de viitorul tarii. In raport cu mahalaua din viata noastra politica, babutele stirbe sunt persoane cu gust. Au inteles: au fost pacalite si au avut in frunte pe cine nu trebuie. S-ar putea sa propuna si ele armele anticoruptie pentru ca nu mai au rabdare sa astepte un an la portile Uniunii. Babutele stirbe vor pune intrebarea: cat costa coruptia pentru popor, maica?

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă