13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGeoana, un politician in tutu

Geoana, un politician in tutu

Un celebru nepot si un produs expirat al politicii romanesti, ambii frenetici bloggeri, fac jocurile in PSD. In jurul lor, balerina Mircea Geoana face piruete ca o vedeta, incercand sa fenteze o reactie de lider adevarat. Tenacitatea sa se rezuma doar la propriile interese, s-a vazut ca nu este in stare sa traga dupa el, sa mobilizeze un intreg partid. Cedeaza lamentabil, executandu-si cu usurinta sustinatorii la presiunile diverselor gasti din PSD.

Din aceasta cauza, orice intelegere s-ar parafa cu Mircea Geoana nu valoreaza nimic. Indata ce Iliescu ridica din spranceana, Geoana se arata fericit ca-i poate face pe plac. Face piruete pana oboseste deoarece consilierii sai l-au invatat sa fenteze foarte bine criticile, din orice parte ar veni ele. Pesedistilor le lipseste un lider adevarat, iar in absenta acestuia, baronii locali, adevaratii stapani ai Romaniei, reprezinta juratii care dau verdicte in functie de evolutia evenimentelor. Pro sau contra unor interese ale lor. Ceva mai in spate isi au locurile parlamentarii uninominali. Au si ei rolul lor… de figuranti. Deciziile curtii sunt dirijate de maestrul emerit al papusarilor, Viorel Hrebenciuc.

Ion Iliescu, dusmanul presei posesoare de constiinta, a evoluat enorm de la "mai animalule". si-a facut prieteni jurnalisti ce-i popularizeaza cu sarg pornirile belicoase. In afara de violenta verbala, Iliescu insa mai are un aliat. Pe Adrian Nastase, caci obiectivul lor este comun. Ambii doresc sa-l nimiceasca pe Traian Basescu. Daca presa l-ar ignora pe Iliescu, acesta n-ar mai reusi decat s-o incite pe doamna Nina la bucatarie sa-i mai faca o salata. Nicidecum sa puna pe jar ditamai Guvernul si sa-i instige pe ministrii PSD impotriva actelor guvernamentale.

Cum insa amatorii de scandal sunt majoritari, in orice secunda Iliescu isi primeste ratia de atentie. si profita de ea pentru a distruge. La fel ca papasa, si Marian Vanghelie, liderul filialei Bucuresti, "s-a prins" care este rolul comunicarii si cum poti manipula, chiar daca esti mic, dar ai un tupeu urias, un intreg partid. Daca Geoana nu e atent si ii va mai canta mult in struna lui Vanghelie, nu va trece mult si "Almanahe" il va vangheliza si pe el, nu numai cartierul Ferentari si filiala Ilfov.

Obligati sa preia doar jumatate din roata de cascaval a puterii, pesedistii s-au incaierat pentru o felie mult mai mica decat erau obisnuiti. Au fost la guvernare singuri, apoi au obtinut tot ce-au dorit santajandu-l pe Tariceanu. Acum, pe balansoarul puterii n-au mai incaput toti amatorii de functii, iar cuplul Iliescu-Nastase a ales calea revoltei.
In culise, protocolul secret cu PNL este cel care functioneaza perfect, nicidecum acela pe fata cu PDL. Sforarii pesedisti folosesc orice prilej pentru a critica orice actiune a ministrilor propriului partid care au crezut ca vor fi lasati sau chiar incurajati de partid sa faca treaba la Guvern. Pe fata, cu nerusinare, baronii locali forteaza nota pentru a obtine tot ce-si doresc. Au gasit sperietoarea care functioneaza: "Aoleu, ne fura Traian Basescu parlamentarii si isi face majoritate cu oamenii plecati de la noi!".

Pe fondul acesta de criza, de incaierare pe functii, de mare haos, de deruta, de conflicte la fiecare pas, este foarte greu de crezut ca se poate reforma ceva in mostenitorul defunctului PCR. Iar Geoana – solista baletului grotesc din PSD imbracata cu un tutu initial alb, inrosit acum de sangele tasnit din fostii sai sustinatori, reformistii, pe care i-a calcat in picioare in timp ce executa cu maiestrie celebrele sale piruete – isi va continua dansul macabru pana la sfarsit…

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă