Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atracţia fatală pentru politicienii banali şi intrigile lor

Tom Gallagher 30.11.2013 - 08:07

Nu trece săptămâna fără o ştire despre figuri proeminente ale scenei politice româneşti abandonându-şi subit cauza sau partidul pentru care au luptat şi care i-a propulsat în postura de personaje importante. ...

Share

Nu trece săptămâna fără o ştire despre figuri proeminente ale scenei politice româneşti abandonându-şi subit cauza sau partidul pentru care au luptat şi care i-a propulsat în postura de personaje importante.

„Vânătorul de securişti“, istoricul Marius Oprea, a apărut, recent, la tribunal ca mar­tor în numele unui fost securist, Ni­colae Paraschiv, aflat în proces cu CNSAS. În 2004, Oprea scria despre acelaşi Paraschiv: „Este o ru­şine ca astfel de oameni să ocupe, după 15 ani de la Revoluţie, funcţii atât de importante în so­cie­ta­te“. Acesta era, la vremea res­pectivă, consilier local din partea PSD la Primăria Braşov, în timp ce Oprea era consilier PNL. Pa­ras­chiv este şi acum secretar al Primăriei Braşov din partea USL. Între timp, Oprea a fost numit director de de­partament în cadrul IICCMER, instituţie aflată în subordinea primului ministru, Victor Ponta.

Schimbările de atitudine ale unor personaje precum Sorin Roşca Stănescu, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu sunt percepute, mai de­grabă, ca acte demne de dis­preţ, decât atacuri la adresa moralităţii. După ce au strâns rândurile împotriva duş­manului comun întruchipat de preşedinte, ale cărui priorităţi i-au deranjat în nu­me­roase rânduri, ei realizează că liantul care i-a unit e pe cale să se destrame, pe mă­su­ră ce mandatul preşedintelui la Cotroceni se apropie de sfârşit. Sorin Roşca Stă­nes­cu, odinioară cel mai înfocat duşman al lui Voiculescu în mass-media, îm­bră­ţi­şea­ză astăzi atitudinea răzbunătoare a aces­tuia, afacerile nefiind nici ele străine de co­laborarea dintre ei. Între timp, An­to­nescu vrea să rupă definitiv relaţiile cu cei doi, pe care nu demult i-a curtat, pătând definitiv imaginea PNL.

Citeşte continuarea în Revista 22.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...