26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăOpera & Classical MusicOrașul Cluj a devenit centrul mondial al TEHNOLOGIEI

Orașul Cluj a devenit centrul mondial al TEHNOLOGIEI

Peste 1.300 de persoane din ţară şi din străinătate, printre care se numără lideri mondiali în domeniul investiţiilor, inovaţiei şi tehnologiei, s-au reunit la Cluj la cel mai mare eveniment din România dedicat tehnologiei – Techsylvania, informează Agerpres.

Evenimentul are două componente – un concurs şi o serie de conferinţe. 

„Hackathon-ul este unul dintre singurele din România unde interesul este foarte prezent, s-au înscris peste 130 de persoane şi biletele le-am vândut foarte repede. Noi suntem singurul hackathon care este focusat pe werable şi connected devices. Asta înseamnă că noi aducem gadget-urile şi participanţii codează pe ele, adică fac aplicaţii în cele 24 de ore ale hackathon-ului pe device-urile pe care noi le oferim. Anul acesta avem drone, avem dispozitive de realitate virtuală, partenerii noştri de la HTC chiar au adus pentru prima dată în România HTC Vive, care este dispozitivul lor de realitate virtuală şi care se poate testa aici. Partenerii noştri de la Bitdefender au adus dispozitive IoT care se pot câştiga. Dacă participanţii doresc, ei pot să le găsească vulnerabilităţile şi pentru fiecare dispozitiv unde găsesc vulnerabilitatea respectivă acel dispozitiv se câştigă”, a declarat, pentru AGERPRES Oana Petruş, producătorul executiv al Techsylvania, Oana Petruş. 

Concurenţii, pe care îi aşteaptă premii foarte atractive, sunt studenţi, programatori, dar şi persoane de peste 40 de ani pasionate de tehnologie, mulţi dintre ei fiind din străinătate. 

„Luni şi marţi va fi conferinţa. În momentul de faţă avem peste 1.100 de participanţi la conferinţă; ca număr de participanţi e cea mai mare din România. Sunt nume foarte mari. Printre ei e Tim Draper, unul dintre cei mai mari investitori din Silicon Valley, miliardar, care a investit în Tesla, Hotmail, Skype. O să-l avem pe fondatorul Ubuntu, Mark Shuttleworth, care vine şi el pentru prima dată în România şi se adresează tuturor celor care sunt pasionaţi de Linux şi de Ubuntu”, a spus Oana Petruş. 

Conferinţa se desfăşoară pe trei direcţii, o parte de idei, o parte de produse şi implementare şi una de fonduri şi investiţii. 

Techsylvania se desfăşoară în perioada 21-24 mai, la Casa de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană efectuează mai multe ''acțiuni ofensive'' în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram...

James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie,...

LIVE UPDATE Un cadavru descoperit într-un apartament din Capitală, dovedit a fi al unei minore. Mama fetei, reținută în Spania

UPDATE, ora 12:20: Mama fetei ucise a fost reținută, în această dimineață, de autoritățile spaniole. Principalul suspect pentru săvârșirea crimei, concubinul femeii, nu a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă