11.5 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăOpera & Classical MusicAl cincilea concert estival al Corului Madrigal alături de actorul Marius Manole

Al cincilea concert estival al Corului Madrigal alături de actorul Marius Manole

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth.  Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

Corul Madrigal a pregătit pentru duminică, 16 august, un spectacol dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători religioase ale românilor, Adormirea Maicii Domnului. Programul concertului „Ave Maria” va oferi publicului sonorități de inspirație sacră, de facturi diverse, de la motete ale renașterii, până la piese de inspirație bizantină. Lucrările alese pun în valoare sunetul unic al Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, unul dintre cele mai renumite ansambluri românești și etalon mondial unanim recunoscut al muzicii corale camerale.

Corul Madrigal va fi însoțit duminică de invitați speciali: actorul Marius Manole și trupa Young Beats – Cantus Mundi, coordonată de muzicianul Zoli Toth.

Marius Manole, unul dintre cei mai iubiți actori ai României –  un artist care se metamorfozează cu aceeași autenticitate în roluri aflate în sfere emoționale diverse, de la fragilitate la forță și de la clasic la experimental – , se va afla alături de corul simbol al României cu o culegere de texte menite să amplifice emoția creată de vocile madrigaliștilor. Programul va include momente muzicale și de acompaniament ale ansamblului de percuție Young Beats, un proiect coordonat de renumitul muzician Zoli Toth, în cadrul programului Național Cantus Mundi. Young Beats este  cel mai tânăr ansamblu de percuție din România, vârsta medie fiind de 10 ani, dar care până în acest moment a reușit câteva prezențe remarcabile sub coordonarea lui Zoli Toth: de la deschiderea Cerbului de Aur  – Brașov 2019 la susținerea unui concert integral de Crăciun, la Ateneul Român. Zoli Toth este un artist conceptual, de avangardă, binecunoscut atât pentru experiența sa în zona muzicii pop, alături de trupa Sistem, dar și ca solist de muzică clasică sau electronică, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante și respectate proiecte fusion din România. Prin ansamblul de percuție Young Beats, Zoli își arată și talentul pedagogic, reușind performanțe remarcabile alături de tinerii săi discipoli.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro – Stagiunea estivală Madrigal. Costul unui bilet este de 30 lei.

Evenimentul „Ave Maria” este al cincilea din Stagiunea Estivală Madrigal și urmează altor patru concerte cu tematici și repertorii diferite: „Hora staccato”, „Madrigal cântă copiilor”, „Muzica Renașterii” și „Bijuterii corale”.

„Stagiunea estivală Madrigal 2020” este organizată în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Eminescu” al sectorului 2, Circul Metropolitan București și Opera Comică pentru Copii și se înscrie în seria de proiecte naționale ale Ministerului Culturii: SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce invită spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, București FM, Cațavencii, GoodNews, National FM România, N24 PLUS, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista CARIERE, spotmedia.ro, Zile și Nopți.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală Madrigal și concertul de duminică găsiți pe www.madrigal.ro, pe paginile de social media ale Corului Madrigal și Eveniment „Ave Maria” .

Stagiunea estivală Madrigal se desfășoară la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Str. Arhitect D. Hârjeu nr. 61 (zona Parcul Național din București, prin cele două străzi principale Strada Maior Coravu şi Bulevardul Basarabia) și respectă normele oficiale de desfășurare a evenimentelor culturale cu public.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

În 2020, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. În luna ianuarie 2021, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la  Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 9 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prognoza meteo: Temperaturile scad ușor în noiembrie, dar vor crește la începutul lui decembrie

Meteorologii anunță pentru săptămâna 11-18 noiembrie 2024 o ușoară scădere a temperaturilor față de valorile normale ale perioadei pe tot teritoriul României. În ceea ce...

Prognoza meteo: Temperaturile scad ușor în noiembrie, dar vor crește la începutul lui decembrie

Meteorologii anunță pentru săptămâna 11-18 noiembrie 2024 o ușoară scădere a temperaturilor față de valorile normale ale perioadei pe tot teritoriul României. În ceea ce...

Raport: Produsele mai puțin sănătoase, preferate de marile companii în țările cu venituri mai scăzute

Un nou raport al Indicele Global de Acces la Nutriție scoate la lumină o discrepanță îngrijorătoare în calitatea produselor alimentare și a băuturilor comercializate...
Ultima oră
Pe aceeași temă