19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăOp & EdȘiretlicul compensărilor. Guvernul nu deranjează mafia energiei

Șiretlicul compensărilor. Guvernul nu deranjează mafia energiei

Icoana din biroul primului ministru a lăcrimat. Pelerinii n-au putut vedea minunea. Nici nu se știe dacă e adevărat. Mulți nu cred că premierul se închină altcuiva decât stăpânului de la Cotroceni, tot mai flancat de generali.

În primă lectură, politrucii au prezentat un document prin care se dorește compensarea facturilor mici, pentru că de cele mari se ocupă Sfântul Duh.

Se știe deja! Diavolul se ocupă cu lucruri mici. În maxima lui parșivitate, l-a ispitit pe Florin Cîțu să promită că va plăti ceva din facturile celor nevoiași.  

Despre fenta cu legea consumatorului vulnerabil, prin care umilul e trimis la primărie pentru a-și proba sărăcia, am mai vorbit. Nu va fi prea curând funcțională.

Plătești acum și ți se scade din impozit la anul și la mulți ani !

Guvernul reduce factura mică de energie de 80 de lei, la 62, lăsând pe cea mare în plata lui Dumnezeu.

Dragnea al Spaniei scade TVA-ul la energiei de la 5 % la 0.5 %. Bugetul regatului iberic pierde astfel 1,45 miliarde de euro. Cîțu de România se pregătește să încaseze mai mult TVA. Noi avem 19 %. Pe Don Piedro nu vine potera DNA să-l ia și nici vreun CEO de la multinaționale nu iese, ca Goringen, la proteste, scriam ieri pe o pagină de socializare.

Dar ca să vezi minunea de la București, trebuie să fii dotat cu multă îngăduință pentru a crede că guvernul (care ia, nu dă) are milă față de săraci.

citește și Profeția unui guru: Emma Răducanu va bate miliardul

Marele truc al Diavolului: te ispitește să crezi că guvernul are grăunțe de dat, nu de luat

Dar ce înseamnă compensarea facturilor? Distribuitorul de energie va informa fiscul despre suma care se va deduce din următoarele taxe la bugetul de stat. Consumatorul va plăti mâine și va fi scutit de plata unei părți din sumele lunare, peste un an. În timpul acesta, ”guvernul meu,” al tău e dat deja la câini, îi va folosi banii pentru a juca pe burse, că doar avem prim ministru jucător, nu spectator. Diavolul a mai făcut o perversiune. Zice că taie 25 % din facturile de până la 100 de mc de gaz pe lună. Dar centralele în condensare mănâncă 2-3 mc pe oră. Cine poate să-și seteze o limită de consum de 100 de mc pe lună, ăla nu e om de zăpadă? 

desen de Ștefan Popa Popa’S

Peste 7 milioane de români se vor bucura de reducerea facturilor, anunță guvernanții. Cohorte de credincioși ai ordinului de câți se vor ruga pentru milostirea chinuitului trup al tâlharului de bănci, urcat pe crucea guvernului, întru mântuirea românilor de orice vis de prosperitate.

Șiretlicul Diavolului din spatele scaunului de prim ministru e remarcabil. Anunță milostenie publică. Iar contribuabilii pun bănuți în cutia milei guvernului, crezând că vor fi izbăviți de cel rău, rapace și fioros.

Mai mulți decompensați decât compensați

Ca să reluăm povestea compensării facturilor. Doar cei care consumă curent, de până la 200 de kwh pe lună, vor fi compensați, restul rămân decompensați și la rate și la credit.

Pe mulți români – care astăzi cred în milostenia guvernului – la anul îi execută potera și le ia și casa. Dar ei cred că trăiesc într-o economie liberală. Păcătosul care s-a dedat în iarnă la prea multă gigacalorie va fi gigea pentru recuperatori. Așa cum am mai spus, asasinii financiari așteaptă după colț. Ei sunt protectorii de azi ai guvernului milei. În zadar anunță Cîțu pe surse că i-a plans icoana, când de fapt lui îi place să plângă masa, la pokerul burselor de energie.

Citește și: Asasinii financiari, pregătiți să execute datornicii la energie

Dacă e de acuzat românul e că e înzestrat cu prea multă naivitate. Sare cu sertarul cu aplauze la o minimă indulgență guvernamentală.

Prețul pâinii va anula cota de naivitate

Un popor înțelept ar fi strigat că acțiunea de compensare e noul șiretlic al Diavolului.  Săracului i se dă cu titlul de compensație 16 lei, în fiecare lună, nerambursat, doar scăzut din impozitul de la anul. Păi și cine nu are de plătit impozite?

Atenție, factura se plătește integral. Deducerea e la anul. Muzica asta sună precum compensarea medicamentelor. Statul plătește doar piramidonul de doi lei, pe cel de 20 îl lasă la liber bogatului să-l ia.

Cele 600.000 de firme românești sunt lăsate la mila Domnului. Ele vor mări prețurile la produse și servicii între 10-30 %.

Să recapitulăm! Săracului i se promite că va fi scutit cu 20 de lei pe lună, dar plătește factura de electricitate integral și dacă mai supraviețuiește va plăti la anul și la mulți ani mai puțin la fisc. Cât despre rambursare, no way. ANAF-ul ia, nu dă niciodată.

Scutitul cu promisiunea de rambursare va mânca mai puține pâini pentru a se încadra în silueta financiară.

Să mori de ciudă și apoi să fii declarat erou al crizei!

Mai e o treabă cusută cu ață albă. La gaz, subvenția de 25 % e doar pentru cei care consumă sub 1.200 de mc pe an, nu pe lună. Adică sub 100 mc lunar. Oricât ar fi de mare lăsarea mică de calorifere fierbinți, e practic imposibil ca un apartament să se încadreze în prevederile legale.

În timp ce toate guvernele lumii plafonează prețul, la noi, Diavolul face fel de fel de șiretlicuri. Când omul credul și cu frică de Atotputernicul administrației își va da seama de trucurile din această toamnă, va fi prea târziu. Va fi executat. Mort și îngropat. Pe crucea mormântului său va fi scris: ”aici odihnește idiotul util.” A crezut în binefacerile guvernului și a murit de ciudă.

Vocile lumii

Dan Constantin

Editorialist ”Jurnalul Național”

foto Jurnalul Național

”Prin acordarea de ajutoare pentru plata facturilor la energie, guvernul va găsi încă un motiv să îngroape pe termen lung  creșterea promisă a salariilor și pensiilor. Cu ajutoare la energie și subvenții la căldură, distribuite consumatorilor vulnerabili pe perioada de iarnă, guvernul „se scoate” astfel din presiunea salariaților și a pensionarilor,” consideră Dan Constantin, editorialist la ziarul ”Jurnalul național”

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:00:59

VIDEO: Soldații ucraineni se predau la Azovstal

Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, apar militari ucraineni și luptători ai batalionului ucrainean 'Azov' care se...

Oficialii Republicii Moldova fac o investigație pentru a afla cum a votat juriul său la Eurovision

Societatea de radio şi televiziune a Republicii Moldova (Teleradio-Moldova) a anunţat că va desfăşura o investigaţie internă pentru a elucida de ce juriul său...
00:01:14

VIDEO: Locuitorii Moscovei își iau rămas bun de la McDonald’s

Luni, moscoviții și-au exprimat atât tristețea, cât și indiferența, în timp ce McDonald's a devenit unul dintre cele mai mari branduri globale care și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă