24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăOp & EdRevolta camionagiilor canadieni. Simple explicații 

Revolta camionagiilor canadieni. Simple explicații 

Revolta camionagiilor canadieni. Simple explicații. Premierul Canadei, socialistul Justin Trudeau, s-a ascuns de teama camionagiilor, care au ocupat duminică bulevardele Ottawa, unde sunt o serie de instituții reprezentative ale federației de state.

Orice protest are un scop, dar și un fitil de aprindere a revoltei. Camionagii din British Columbia au pornit într-un marș forțat spre Ottawa, supărați foc pe administrația Trudeau, pentru că a instituit obligația de vaccinare a tuturor șoferilor care intră în SUA sau revin în Canada. Acesta a fost fitilul.

Revolta camionagiilor canadieni. Simple explicații

Show-ul a fost total. Claxoane, steaguri, înscrisuri. Populația a ieșit în urale. Semn de solidaritate, cu zâmbete, lacrimi și flori. Bucuria canadienilor era atât de mare, de parcă s-ar fi rostogolit armata eliberatoare. De spaimă să nu i se vadă pantalonii uzi, premierul progresist Justin Trudeau s-a refugiat într-un loc nedeclarat. Echipa sa de comunicare a transpirat știrea că – vezi Doamne – (premierul crede în progresism, nu în Dumnezeu) – s-a izolat pentru că fiul său s-a testat pozitiv la coronavirus.

Mișcarea “Convoiul libertății” are în schimb o altă destinație.

Înainte de a a ne explica noul fenomen social, nu putem să nu constatăm că media canadiană s-a comportat exact ca Televiziunea Română, în timpul mineriadelor. Nu a văzut decât spărgători de grevă, purtători de ciorăpei de diferite culori revoltați, minimalizând impactul asupra societății.

Revolta camionagiilor canadieni. Simple explicații

Când au sesizat că nu le merge cu trucurile din manualele de diversiune – internaționalizate astăzi – au schimbat tactica. I-au acuzat pe camionagii că sunt de dreapta. Dacă ar fi așa, am asista la o premieră mondială, în care reprezentanți ai clasei muncitoare ar fi liderii unor mișcări de dreapta.

Atât în SUA, cât și în Canada, liberalii sunt socialiștii, iar conservatorii sunt de dreapta.

Ineditul s-a produs. De frică, micuțul progresist Trudeau (considerat Macron-ul Canadei de către demonul de la Davos, Klaus Schwab) s-a refugiat în vizuinele castorilor. Nimeni nu mai dădea de el. A apărut într-un târziu live cu presa, promițând mai multe lanțuri de distribuție și îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Dar nu pentru plasturi la gropile din asfalt au protestat șoferii.

Revolta camionagiilor canadieni
desen de Ștefan Popa Popa’S

Justin Trudeau conduce un guvern minoritar. Partidul său Platforma liberală a câștigat anul trecut alegerile promițând miliarde de dolari contra pandemiei, acțiuni împotriva încălzirii globale, grija față de sănătate și reconciliere.  Poate nu chiar atât de mult ca în Europa, prețurile la bunuri au crescut exorbitant, din cauza măririi costului (și așa ridicat) al carburanților. “Noile taxe ne-au împovărat,” susține un român canadian. De fapt, Canada, zice el, e un butoi de pulbere. Socialiștii au dinamitat prosperitatea proverbială prin fel de fel de acțiuni agresive împotriva liberei inițiative.

citește și: 1,2 miliarde de EURO ne-a costat vizita ministrului francez al apărării

Acolo unde salariile sunt de patru ori mai mari decât în România, mămăliga a explodat, în uralele disperaților de politica anacronică a socialiștilor.   

citește și: Mitul salvatorilor s-a năruit

Trudeau – ciorăpei de diferite culori – zice ca Ion Iliescu în ’90

Mișcarea “Convoiul libertății” a strâns, cu un ajutor interesat și interesant, șase milioane de dolari canadieni de la populația care s-a săturat de prea plinul corectitudinii politice.

La fel ca Ion Iliescu, prin anii ’90, Justin Trudeau a spus despre șoferii revoltați că ei sunt o „minoritate marginală”. “Dar o minoritate care coagulează, nu expectorează legi anacronice, ca guvernarea socialistă,” îmi zice altul.

85 % dintre șoferii de camioane, potrivit asociației de profil, sunt vaccinați. Deci nu acesta era impedimentul. Ci doar flacăra revoltei.

Totul e atât de evident în Canada, încât și somonii ce se pregătesc să urce în amonte pentru a depune icrele simt miros de hoit.

Socialismul pare să intre în putrefacție, într-o federație de state, în care oamenilor nu li s-au pus niciodată căpăstru.

Fetele de la Apaca au ajuns fete bătrâne. Model pentru Canada socialistă

Aici e șpilul. Progresiștii au întins coarda în pandemie. Au distrus orice idee de apărare a drepturilor fundamentale ale omului.

Săptămâna trecută, când fiul lui Donald Trump și Elon Musk au anunțat întreaga lor susținere pentru mișcarea de “eliberare” a muncitorilor canadieni, televiziunile ghiftuite cu banii guvernului au găsit deîndată femei revoltate. Un cor al fetelor de la Apaca a băgat spaima în exilații români. Și-au adus aminte de vremurile când televiziunea de stat prezenta la ore de vârf și de maximă audiență dudui indignate. Autoritățile au inventat o necunoscută asociație a truck-iștilor care să fie împotriva protestatarilor. Nu-i așa că românilor canadieni li s-a întors coșmarul postceaușismului?

Procurorii au deschis zeci de dosare penale, după ce o serie de protestatari au dansat în jurul Mormântului Soldatului Necunoscut, profanând Memorialul, afirmă oficialii.

citește și: Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Revoltei camionagiilor li s-au alăturat anti-vaxerii. Capitala a fost blocată.

O minoritate marginală? Ce-i în uterul din capul lui Trudeau?

Am lăsat special la urmă tromful. Inițiatoarea campaniei de strângere de fonduri a fost Tamara Lich, secretarul Partidului Maverick, o formațiune separatistă din Vestul Canadei. Liderii acestui partid au născut “Wexit movement,” mișcare secesionistă și nu de dreapta.

Oare mânuitorii de volan din Canada sunt diferiți la minte de șoferii STB?

Și în România, greva șoferilor de autobuze și de tramvaie a fost manevrată de o serie de politicieni veroși. Naivi au fost, naivi sunt încă.

Vocile lumii
Market Watch
Publicație de business
Revolta camionagiilor canadieni. Simple explicații
“Poliția investighează posibile acuzații penale după ce protestatarii anti-vaccin au urinat pe Memorialul Național de Război, au dansat pe Mormântul Soldatului Necunoscut și au pus declarații anti-vaccin pe statuia eroului canadian Terry Fox”, a dezvăluit poliția din Ottawa, potrivit Market Watch.
 

Citiți România Liberă pe Facebook și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă