37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăOp & EdMitul salvatorilor s-a năruit

Mitul salvatorilor s-a năruit

Mitul salvatorilor s-a năruit. De câteva luni, exponenții curentului neomarxist, adunați în Uniunea Salvării Naționale (USR), zeflemitor autointitulată “de dreapta,” sunt în cădere liberă de încredere. Mai ales grație primarilor lor, asistați de „babby sitting administrativ.”

Încă de la apariția formațiunii, am spus că e un partid de laborator. Stau mărturie sutele de editoriale. Mulți m-au pus la stâlpul infamiei.

Încă din perioada de maternitate a noului prunc ideologic, botezat Salvatore di Patria, l-am cunoscut pe Matei Păun, omul de legătură al lui Nicușor Dan cu sistemul. I-am făcut rapid profilul. Om al cavernelor financiare și al comorbidităților ideologice. La orice întrebare pusă de mine, nu avea răspunsul pe loc. Așa mi-am dat seama că omul cobora în peșteră, de unde-și lua “lumină.”

La început, usebiștii erau proiectați să “salveze” Bucureștiul. Ulterior, bazați pe studiile de sociologie urbană, creierele malefice au infestat mințile Generației Z. I-au zăpăcit de cap că ei reprezintă adevărata schimbare a clasei politice.

Mitul salvatorilor s-a năruit. A venit apa …

În istorie, propaganda a năucit mai mereu tinerii. Ei sunt idealiști. Cred în forța lor. Și în misiunea istorică. Din bazinul celor naivi, se recrutau mereu activiștii cauzelor create în laboratoarele ideologice.

Cu legături suspecte la Moscova, finanțatorii din umbra ai USR au aplicat în terenul minat al politicii dâmbovițene tehnici din manualul reiderstvo, dar etalându-se diavolesc drept pro-occidentali.

Reiderstvo este un fenomen bine-cunoscut în Rusia, prin care un acționar minoritar folosește o serie de procese civile și penale, care implică adesea ajutorul ilegal al autorităților statului, pentru a sechestra activele și acțiunile companiei țintă. Devalorizează prin tehnici aparent legale valoarea de piață a companiei. Fenomenul este cunoscut prin occident drept o acțiune de tip Raider atack. „Eu sunt mic, tata mă face mare,” cam așa s-ar traduce azvârlirea nimicului de la trambulină.

citește și: 1,2 miliarde de EURO ne-a costat vizita ministrului francez al apărării

USR și legea lui Arhimede

Asta au făcut creierele din spatele USR. Au intrat în jocul politic. Au demonizat clasa politică. Pentru a-i lua locul.

E un principiu al vaselor comunicante. Dacă nivelul apei scade din stânga tubului “U,” crește cel din dreapta. S-au imersionat banditește în acvariul politic. Au otrăvit mediul. Și apoi s-au declarant salvatori ai acestuia.

Simplu ca bună ziua. Doar naivii nu s-au prins.

Mitul salvatorilor s-a năruit
desen de Ștefan Popa Popa’S

După patru ani de campanii furibunde, salvatorii nu mai sunt crezuți. Marea masă a simpatizanților s-a topit în irelevanță. În lumea lor s-a instituit plenar, vorba marxistului, depresia. Mulți tineri se declară decepționați. Acuză idolii doar în surdină. Le e greu să recunoască faptul că au fost păcăliți. Că li s-au livrat himere, pe care ei, naivii, le credeau personalități cu puterile zeilor.

Au murit zeii, odată ce au fost dați afară din structurile de putere.

“Adevăratele caractere se formează doar în opoziție,” avea să prorocească Corneliu Coposu.

Dacian Cioloș, Dan Barna, Cristian Ghinea și new entry-ul Cătălin Drulă nu știu cum e să construiești ceva. Dărâmători de profesie, n-au avut niciodată vocația de constructori.

Se spune prin târg că li s-au mutat prorocii în alte sfere, că ar susține mai degrabă AUR

Dirijați din umbră și constituiți într-o rețea de interese, sunt lipsiți de idei, semn că asistența lor a fost sugrumată. La Timișoara, primarul Dominic Fritz este asistat de un „babysitting administrativ,” vorba liberalului Nica.

Ce nu pot înțelege acești imberbi politici –ziși lideri ai USR – e că au fost doar sculele unui sistem ticăloșit. Ei nu contau. Contau doar banii pe care trebuiau să-i producă.

Nu întâmplător fostul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea, și-a făcut o firmă de consultanță. Speră să ia partea dedicată din cașcavalul PNRR. Un timp li se vor spune că mai sunt protejați. Dar când nu vor mai fi utili deloc, vor fi aruncați la câini. Și atunci vine și DNA-ul să îi ia.   

Șlagărul salvării nu mai funcționează. Prin cluburi nu se mai cântă song-ul USR

Recenta dezvăluire de presă, potrivit căreia Cătălin Drulă a făcut legal trei milioane de euro, în opt luni de mandat, a stârnit furia suporterilor de altădată.

Nu contează ce tip de afacere a vândut. Contează că nu vinde pontul și celorlalți. Un ”unicorn,” acea afacere care explodează ca valoare de piață, poate fi oricând creată în laborator. Mai ales acum, când Inteligența Artificială amușinează viața post-pandemică. E o vrăjeală aia că i s-au mărit acțiunile cât paloșul lui Făt Frumos, în luptă cu vrăjmașul. Dacă ar fi existat o asemenea explozie – un Big Bang de Fifth Avenue – s-ar fi aflat. Sau poate ar fi explicat fiul lui tata – fost profitor al regimului comunist – mecanismul. Odată crima comisă, poate fi mărturisită. Tăcerea lui este însă asurzitoare. citește și: Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Raiding atack sau cum ruleta rusească se recalibrează

Până să ne lămurească miracolul îmbogățirii din funcția de ministru, ne rămâne doar ”suspiciunea rezonabilă,” citind din cartea de căpătâi ai procurorilor postadevăr.

Reiderstvo-ul, un hold-up asupra celui mai înalt nivel de decizie politică, nu a reușit, indiferent de câte servicii secrete au avut în spate.

Gândiți-vă cum o mână de harvardiști, stipendiați din averile Diavolului, au dorit să pună gheara pe sistemul de comandă al statului. Erau la un pas să dea tunul de câteva zeci de miliarde de euro. Cine i-a împiedicat? Tot unii dintre ei. Cu cât serviciile se războiesc între ele, cu atât ni se relevă harta treselor și a pigmeilor regimentului. Întrebați-vă dacă mai există vreun civil în Uniunea Salvării, căzută sub 10%, și îl declar omul politic al săptămânii!

Vocile lumii

Sebastian Dobrincu

Antreprenor

Mitul salvatorilor s-a năruit
Sebastian Dobrincu

“E timpul să construim.

Asta va face diferența dintre România, o țară subdezvoltată din lumea a 3-a și România pentru care eu lupt — un lider global în inovație, infrastructură, industrii; un loc ideal pentru a te stabili și bucura de viață.

Banii nu sunt problema. Nici corupția.

Problema este lipsa inițiativei. Generația mea poate și vrea. Doar construind putem scrie o nouă pagină pentru România”, scrie pe facebook tânărul antreprenor Sebastian Dobrincu.

Citiți România Liberă și pe Google News!

 
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă