24.7 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăOp & EdPSD îl salvează pe Iohannis de acuza că vrea să dea lovitura...

PSD îl salvează pe Iohannis de acuza că vrea să dea lovitura de stat

Klaus Iohannis reușește, printr-o simplă lovitură de crosă, minunea planetară. Asigură premisele loviturii de stat și pleacă la Brdo (Slovenia). La un ceai cu mai marii lumii, își reînoiește rânjetul disprețuitor. Liderii marilor puteri îl felicită. Știe să pună șaua și să creeze senzația de democrație. În timpul ăsta, Marcel Ciolacu, viclean copil de casă, îl trimite pe Vasile Dîncu să negocieze cu Alina Gorghiu susținerea unui guvern minoritar. Întâlnirea de taină s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul “100 de ani de teatru” a fost acoperirea perfectă. Pentru că n-au încredere unii în alții, au mai fost expediați și alți taloneuri.

“E pericoloso sporgersi”

Românii au început să-și pună centurile de siguranță. “E pericoloso sporgersi,” scria prin trenurile comuniste lângă un ciocan. Niciodată n-am înțeles mesajul. Ultimele evenimente politice m-au lămurit. Nu trageți în pianist și nu spargeți televizorul! Urmează un meci de zile mari. O regie de senzație. Distrugătorul va îmbrăca haina salvatorului. Superman reînvie. Își pune chiloții-n cap. Un scenariu de Oscar. Telespectatorilor nu le vină să creadă.

Simt nevoia unei mici recapitulări. Parlamentul a demis cu un scor de forfait guvernul Cîțu. 281-0. Învinsul rămâne în arenă. Nimeni nu-l mai vrea, dar el ne conduce. În noua conjurație, e de neînlocuit. Șarpele PSD stă pitit.

Mandatul de guvernator expiră în 2024

Forul suprem e suveran doar în democrațiile consolidate. Decizia de dărâmare a guvernului nu e arbitrară. Klaus Iohannis îl întrece pe Traian Băsescu în violarea Constituției. Nu-i pasă. Are mandat de guvernator.

Puterile centrale se fac că nu văd tentativa de lovitură de stat din Rombuania. Mesajul transmis recent de la Aachen: „statul român a eșuat” a premeditat agresiunea constituțională de azi. Nu le-a vorbit românilor, așa cum s-a crezut. Ci a cerut dezlegare mai marilor lumii pentru instituirea unui regim de autoritate.

Pentru Berlin, Paris sau Washington nu contează numele celui care curăță grajdurile murdare ale lui Augias. Liderilor “Puterilor centrale” (așa cum am numit impropriu noii noștri hegemoni) nu le pasă dacă noul Hercule ară bălăriile cu plugul sau scoate cârtițele, în chip de coarne de plug.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Important e ca interesele geostrategice să le fie apărate. Nu am avut de la Neagoe Basarab încoace vreun vătaf mai crud decât Iohannis. A pus biciul pe români, în ropote de aplauze.

Tentativa de lovitură de stat nu e  văzută de ONU sau de OSCE. Comisiile de la Veneția, federațiile corectitudinilor, curțile juraților europeni, eurocrații cinici, cancelariile tămâiate cu profiturile multinaționalelor au pete pe ochi. Sunt martore ale violului constituțional, dar nu depun mărturie. Agresorul o comite cu dispensă. Acționează protejat. Nu e trimisul lui Dumnezeu peste români. Dimpotrivă. E noul calif al (e)miratelor figuri cu mâinile întinse.

citește și: L-au spânzurat pe Superman! Ce urmează?

Urmează episodul doi din “Superman e greu de ucis.” Florin Cîțu conduce și cu perfuzia-n nas. E super Zorro.

Interimar sau gonflat, va conduce cu accelerația și mai apăsată

Klaus Iohannis dispune, nu mai arbitrează. Scrâșnește din dinți. Dictează. Decide. Impune. Altoiește. Deschide ghilotina. Românii, ca elevii din videoclipul “Another brick in the wall,” al trupei Pink Floyd, sunt încolonați spre mașina de tocat a noului colonialism.

În concertul îngenunchierii statului român, tablagii serviciilor secrete vor pune muzica. Iohannis va scoate instituțiile de forță. Întreg arsenalul de luptă e pregătit.

Niciodată, se spune prin păduri, garda pretoriană n-a fost mai umilită. Cerberii sunt trimiși să ucidă căprioare, numai ca marelui jucător de golf să i se umple găurile.

Asaltul stăpânului asupra gloatei se face în numele progresismului dominator. Strategul beligerantului din lupta cu poporul român e nervos. Un studiu recent, la comanda unei instituții de pe Potomac, arată că AUR și-a dublat într-un an scorul electoral. Ceva de neadmis pentru noua linie a corectitudinii, trasată lui Rânjilă la sindrofiile poreclite summit-uri.

Mămăliga explodează doar cu combustie străină, niciodată prin autocombustie

Cîțu rămâne interimar. Președintele îi va desemna portofelul ca premier. Cel din urmă pică în Parlament. Rămâne Cîțu, până la loc comanda. Asta dacă PSD-ul nu face flick-flack-ul promis.

Ovațiile de ieri sunt închinările de mâine. Iluziile de libertate sunt făcute praf în cenușa a ceea ce puteam să fim, cea mai puternică economie din regiune.

Cîțu joacă pe revolut. Nu pe sistemul clasic. Atât timp cât servește, e ținut șef printre chelneri.

Noua guvernare scoate definitiv USR-ul din arhitectura de putere. Camarila despotului preia de la USR steagul progresismului, băgat cu forța în casele creștinilor.

Jocul e malefic. Se caută orice fel de soluții pentru disoluția statului și căderea neamului românesc în prizonierat. Nu există o țară mai bogată. Mai bine așezată în spațiul geostrategic. Și care să iubească mai mult străinii, decât țarina străbună.

Ne-au înfrânt, prin dispensă de democrație. Statul de drepți își hlizește colții. Niciodată în istorie nu ne-am predat fără luptă. Ridicați crucea, neamuri de servitori pe la orientele străine!

P.S. Nu cred că suspendarea președintelui poate fi inițiată. Are prea mulți vasali prin Parlament.  

Vocile lumii

Adrian Papahagi

Filosof


„M-aș bucura ca PNL să se rupă de genialul Președinte Iohannis. Să-l lase să implementeze cu Ioniță, Tapalagă, Mîndruță, Andrei Caramitru, Raețchi, Cioloș, Barna și alte tonomate sexomarxiste de centru-dreapta-stânga postmodern gloriosul program „România educată sexual” – adevărata prioritate a națiunii.

Iohannis a avut două mari merite: nu era Ponta, și nici Dăncilă”, a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de socializare.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Partidul AUR cere bani de la români. Ori vii la miting, ori îi plătești pe cei care vin. Compania de stat Poșta Română distribuie...

Partidul AUR, cunoscut pentru mesajele sale în sprijinul românilor săraci, organizează un miting la București, împotriva guvernanților care, în opinia liderilor AUR, îi condamnă...

Cetățenii SUA sunt avertizați să plece urgent din Rusia

Cetățenii SUA sunt avertizați să plece urgent din Rusia, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Statelor Unite la Moscova. Comunicatul Ambasadei poartă data de 27...

Pentru încăperi moderne și eficiente, alege covorașele profesionale!

Cu toate că de multe ori este trecută cu vederea importanța acestui obiect, covorașul joacă un rol foarte important în asigurarea unui confort angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă