24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăOp & EdPlutocrația mulținaționalelor și pretorul de la Cotroceni

Plutocrația mulținaționalelor și pretorul de la Cotroceni

Dacă omul credincios are un înger păzitor și plutocrații multinaționalelor au un pretor în România, Klaus Iohannis, pus să înstăpânească un neam, după principiul de la Dumnezeu mai mult, de la președinte mai puțin.

Șeful statului a ieșit din tăcerile lui hibernale pentru a se arunca în foc pentru dreptul companiilor multinaționale de a nu plăti nimic în plus. Aceste entități suprastatale conduc demult timp România. O știe și Tanti Leaua, femeia care cultivă într-un sat apropiat pătrunjel într-un solar. Ea nu poate vinde verdețurile prin supermarketuri, pentru că nu știe cui să dea șpagă. Atenție! Taxele de raft, de publicitate, de marketing sunt șmenuri cu iz golănesc. N-o să vedeți niciun director de la vreo companie de retaileri, arestat pentru că a pretins o mie de euro, cadou de Crăciun.

Iohannis: „Jawohl”

“Acest impozit – suprataxarea – nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar,” a fost mesajul către puternicii Europei, formulat de Klaus Iohannis, îmbrăcat la  Bruxelles în țoale de vechil.

Pentru cei care nu știu, oligarhia, în contrast cu aristocrația, în viziunea lui Aristotel, părintele științelor politice, este acea formă de organizare socială în care personalitățile – cheie rămân în umbră, preferând să conducă din culise, de cele mai multe ori prin intermediul mijloacelor economice. Ulterior, i s-a spus plutocrație (în greaca veche: ploutos, înseamnă „avere”).

În țara condusă de Iohannis, plutocrații dictează. Vasalii execută. Cât de frumos și împodobit este imperiul multinaționalelor? Sclavii cei noi se bucură de produsele aromate, frumos ambalate, cochet aranjate, în rafturile care mustesc a prea plin, fără a ști că îndelungatul consum de “E-uri” duce la cancer garantat.

desen de :tefan Popa Popa’S

Cine se mai uită pe conținuturile plicurilor arătoase? Se mai întreabă cineva de ce Vegeta din Serbia – 100% naturală – nu are loc prin rafturile supermarket-urilor?

Când instituțiile de control năpustesc asupra plutocraților, acuzându-i că aduc carne stricată din Chile, peste care pudrează un emulgator, sare țop ambasadorul german sau cel francez și pune mâna pe telefon de sună primul ministru sau chiar pe starostele tăcerii într-un picior, din vârful Dealului închinării.

Plutocrații multinaționalelor au un pretor… și pretorul n-are nimic împotrivă

Poporul român pare de mămăligă. De aceea nu protestează când vede că la casă plătește mai mult decât prețul de pe raft. Se bucură de europenizarea de tip cash-carry. Mai are rost să ne amăgim că românii s-ar înghesui să susțină un program “cumpără românește?”

citește și: Nicolae Ciucă are la “dispoziție” trei titani ai digitalizării

Prezent în studioul Realitatea Plus, Liviu Dragnea, liderul informal al partidului Alianța pentru Patrie, scos la tablă de moderatoarea Anca Alexandrescu, a prezentat o parte dintre cele 250 de  “otrăvuri” din alimentele cumpărate de români. El a demonstrat consecințele tragice asupra sănătății corpului uman, în urma consumului îndelungat de nitriți de sodiu, emulgatori de gust și de coloranți.

În ce țară din lume se vând atât de liber pești stricați, pui de culori cadaverice sau țelină, cât capul de bou, fără ca vânzătorii lor să contribuie la programele de sănătate?

Multe țări europene au renunțat la o parte din prevederile Codex Alimentarius, programul lansat în urmă cu peste jumătate de secol, în susținerea producătorilor?

Românii înghit prea multă Europă

Românii se declară eco-friendly, dar nu dau doi bani pe conținutul produselor. Nu se uită pe etichete. Au o jenă în a protesta față de maximalizarea profiturilor din produse ce nu au nimic natural.

Liviu Dragnea vorbea despre Laromex. Cine mai știe de această instituție, fondată cu zeci de ani în urmă pentru controlul compoziției alimentelor? Acum, firma are site-ul la vânzare.

Îndrăznește să crezi în România, nu numai de sărbătorile religioase și de ziua națională! Ce folos dacă-ți pui steag pe casă și pe interior ești copt?

Legea Dublului Standard, propusă de același lider informal al APP, zace prin Parlament. De ce niciun român voiajor nu constată că același produs are alt gust în Franța, decât în același magazin din România? Pentru că românul nu se revoltă, decât atunci când oligarhii organizează cuiburile protestatarilor de serviciu.

Supermarketurile din Ungaria plătesc, nu trimit ambasadorii

Klaus Iohannis, cu rol de protector al străinilor, s-a pus zid împotriva taxării cu 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. Asta în timp ce majoritatea lor au firme off-shore în Belize, iar pe impozitul pe profit plătesc cât pentru un tuns al CEO-ului în frizeriile din cartierele rezidențiale. Parlamentul de la Budapesta a votat, în pace și virtute aristotelică, creșterea impozitului pe cifra de afaceri a multinaționalelor, de la 2,5%, 2,75 %, dar niciun ambasador nu s-a legat de zidurile instituției suverane.

Mămăliga nu explodează. Furia s-a dezlănțuit natural, odată, la mine în orașul natal, într-un decembrie pe care azi îl comemorăm. Revoltele vin ca nunțile de aur, o dată la jumătate de secol.

Vocile lumii

Liviu Dragnea

Lider informal Alianța pentru Patrie

Liviu Dragnea

“O dată ce ajunge la guvernare, partidul Alianța pentru Patrie va anula prin OUG lista otrăvurilor alimentare și va înăspri controalele în supermarketuri. Toate companiile falimentare din domeniul petrochimic vor fi rechiziționate de către stat, pentru a ajuta agricultura,” a promis Liviu Dragnea, în cadrul emisiunii “Culisele statului paralel,” duminică seara, la Realitatea Plus.   

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă