29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăOp & EdOpiniiValize și baraje deja vu

Valize și baraje deja vu

Evenimentele lipsite de profesionalism din fotbalul românesc se tot repetă.

Probabil că e normal ca fotbalul nostru să nu se poată desprinde de circ și evenimente care amintesc de trilogii cu mafioți, cât timp politicul de joasă speță continuă să se implice decisiv în FRF și în primele două ligi.

Am urmărit un meci în care, precum într-unul dintre primele campionate ale Europei, o echipă fără obiectiv dar cu demnitate, FC Voluntari, și-a apărat corect șansele în fața unei formații cu speranțe la titlu, FCSB.

După meci am avut parte de circ, în care s-a discutat din nou de prime date ilegal, ca în celebrul caz “valiza”.

Manchester City a sărbătorit zilele trecute 10 ani de la primul titlu în era șeicilor, cu dezvelirea statuii lui Sergio Aguero, cel care marca golul victoriei în ultimele secunde ale unei partide disputate contra unei echipe mici.

Nu s-a pus problema unei motivații suplimentare pentru echipa care pleca cu șansa a doua.

În Liga a II-a avem o CSA Steaua care merge la TAS.

Și acest lucru amintește de un episod trist al fotbalului autohton, când Rapid a jucat baraj, a câștigat și tot a fost retrogradată.

Actorii din fotbalul românesc par că au uitat cum e să se joace meciurile pe teren.

CFR Cluj a obținut al cincilea titlu consecutiv tocmai pentru că a fost echipa din România care s-a concentrat cel mai mult pe fotbal.

Citește și:

Dinamo aniversează 74 de ani

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...
Ultima oră
Pe aceeași temă