9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiVăduva Neagră și lacrimile de crocodil!

Văduva Neagră și lacrimile de crocodil!

Într-o postare pe site-ul său de casă, madame Carmen Palade o întoarce ca la Ploiești și îi face un laudatio de zile mari lui Dan Adamescu, cu ocazia împlinirii unui an de la dispariția sa fizică. Dacă în anul 2014 îl numea „infractor” pe fostul său soț și cerea ”în Cremenal” revenirea la numele de Palade, acum mult prea îndurerata văduvă plânge cu lacrimi de crocodil! De crocodil satisfăcut de prada sa, reptilă ce acum își face siesta.

La  patru ani după ce a intentat divorț și a spus răspicat: ”Dan Adamescu m-a supus la suplicii inimaginabile”, madamei Carmen, care se vrea în continuare doamna Adamescu redivivus, dar a fugit ca dracu’ de tămâie de acest nume, i-a venit cheful magnific duhovnicesc de a pune pomeni!

La un an de zile de la trecerea la cele veșnice a fostului soț, renegat din toate vintrele de dânsa, văduva foarte neagră vrea exclusivitate la amenajarea de pomeni. Cum a dorit și la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice ale Seniorului. Atunci voia pomană cu alai, cu bodyguarzi și cu multă ”smerenie” demnă de Mânăstirea SECU. Acum îi pomenește numai numele… E totuși o evoluție.

Acum plânge cu lacrimi grele numai de ea văzute de mila defunctului soț! Și nu din cauză că i-ar fi murit soțul în condiții de gulag sovietic, nu! Nici măcar că a  suferit suplicii cumplite în închisoare, soțul, nu ea, nu! Nici măcar pentru că în ultimii patru ani de viață ai răposatului nu s-a întâlnit cu ”soțul drag și scump” nici măcar în vis, nu. Și nici măcar pentru că a uitat unde a aruncat verigheta care a consemnat un mariaj de excepție cu Dan Adamescu, nu! Ci pentru că a simțit că-i fug milioanele de sub picioare. Și vrea cu tot scandalul de rigoare să arate că a fost o soție devotată până la ultimul cent lui Dan Grigore. Mai ales că acum au lăsat-o din brațe și băieții din ”Unitate”; ca rezultantă, a pierdut mall-ul Unirea Shopping Center.

Merită să reamintim unele lucruri simple din viața de lady a madamei văduve negre. Înainte de a fi închis pe baza doar unui simplu denunț, Adamescu Sr. a primit urările necesare de la soția sa, care, conform legăturilor în fața lui Dumnezeu, trebuia să-i fie alături până la moarte. Printre dinți, tovarășa stahanovistă Carmen Palade – cu pedigree de excepție pentru mediul securistoid – i-a șoptit prea iubitului său tovarăș de viață câteva cuvinte de mare încurajare: ”Ai să mori în pușcărie și eu am să-ți iau toată averea!”.

Ca să spui așa ceva fostului partener de viață trebuie să fi fost bine instruită. Că nu degeaba tăticul domniei sale, Vasile Costache Palade, a lucrat pe vremea comunismului victorios la Cooperativa ”Ochiu și Timpanu”, dânsul fiind  șef al Secției de Cosmetică Muncitorească, calitate din care făcea manichiura disidenților politici folosindu-se de foarfeca de viță-de-vie.

Demn de reamintit mai este un fapt: nici la un an de zile de la decesul lui Dan Grigore Adamescu organele statului de drept n-au avut timp să elucideze cauzele morții lui Dan Adamescu. Astfel, raportul autopsiei este ținut la secret, cu toate că familia a făcut cel puțin cinci solicitări în acest sens prin avocați în ultimul an.

Asta sigur nu este o cauză demnă pentru fosta soție, Văduva Neagră, de a se bate pentru memoria fostului soț și a scoate la iveală cauzele decesului! Acest lucru arată adevărata dimensiune și compoziție a lacrimilor sale de crocodil… satisfăcut de prada ingurgitată!. 

 

Vocile lumii

Bloomberg

Investitorii par să ignore numeroasele semnale de risc politic și economic ce vin din țări din estul Europei, ca Polonia, Ungaria, Cehia și România. Economiile acestora par să crească în ritm promițător, dar ajutate de fondurile UE și mecanisme financiare internaționale. Singurul lor garant este Bruxelles-ul și exact împotriva acestuia se ridică tot mai multe voci politice. Instabilitatea politică duce însă la instabilitate economică, ceea ce afectează interesele potențialilor investitori, care, deocamdată, pariază pe Bruxelles că va rezolva problemele.“

 

The Guardian

„Tunisienii au început noul an cu un nou val de proteste, numit revolta pâinii. Acesta a fost generat de presiunile FMI, care au impus un regim de austeritate de-a dreptul șocant pentru cetățenii care s-au revoltat în 2011 pentru o viață mai bună. Nu este moral ca FMI să profite de pe urma unei situații instabile pentru a subjuga o țară aflată la ananghie. Și toate țările cuprinse de primăvara arabă, aflată în diferite stadii de desfășurare, au acest «viitor» în față: mâna lungă a FMI, care așteaptă să intervină fără să țină seama că după o revoltă, populația nu poate să accepte să trăiască mai rău decât înainte.“

 

The Telegraph

„O ciudățenie a campaniei mondiale «metoo» este aceea că nu s-a extins și asupra lumii sportului. De-a lungul timpului, au tot apărut mărturii firave ale unor sportive, dar niciodată nu s-a dezvoltat subiectul. În unele cazuri era vorba de antrenori, în altele de doctori, cum era cel al echipei americane de gimnastică, un psihopat, un abuzator în serie, care hărțuia fetițele al căror vis era să performeze pe marile scene sportive ale lumii. Nimeni, chiar nimeni nu a adus în discuție abuzurile sexuale din lumea sportului, deși dezvăluirea și incriminarea acestora nu cauzează carierei, ba din contră! 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă