7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăOp & EdȘi ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden, folosindu-se de funcția tatălui său (pe atunci vicepreședinte al SUA) făcea bani în urma traficului de influență pentru un antreprenor român, acuzat de justiție. O publicație americană a dat în judecată recent Departamentul de Stat, pe motiv că nu pune la dispoziția jurnaliștilor emailurile schimbate de Hunter Biden și ambasadorul de la București, Hans Klemm. Să ne mai amintim cum plimba acesta din urmă câinele în preajma mitingurilor “Corupția ucide!”? Biden jr. este acuzat doar că nu și-a plătit taxele.

Lecturând dezvăluirile din dosarul Hunter Biden, trimis acum instanțelor de judecată, nu reies, însă, probe ale imixtiunii americanilor în justiția românească.

citește și: Cele mai frumoase povești de Crăciun

Presa de peste Ocean vorbește despre o sumă de trei milioane de dolari, dați de o firmă a omului de afaceri G.P (alias Gabriel Popoviciu, condamnat și apoi achitat în Procesul Ferma Băneasa), cu sediul la Londra, cu scopul de a facilita o intervenție americană în justiția română. Fiul lui Biden a recurs la serviciile lui Louis Freeh, fost director al FBI, potrivit surselor de media. Din păcate, în actualul dosar, nu sunt oferite suficiente date, care să probeze traficul de influență la nivel înalt.

Și-a decontat și serviciile sexuale!

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a cheltuit banii făcuți ilegal în Ucraina, România și China pe prostituate și vacanțe de lux, reprezintă concluzia rechizitoriului procurorilor americani de caz.

Actul de acuzare, de 56 de pagini, înaintat juraților din Los Angeles, prezintă trei acțiuni dovedite de evaziune fiscală. Juniorul Biden a depus declarații false sau frauduloase pentru sustragerea de la plata datorată fiscului.

Mai mult, documentul apărut în presă relevă că Hunter Biden a mătrășit trei milioane de dolari, primiți ca “foloase necuvenite” de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu, recent achitat de justiția română.

A dat țeapă de 1,4 milioane de dolari fiscului american

Din paginile consultate de jurnaliștii americani reiese că Hunter Biden nu a plătit cel puțin 1,4 milioane de dolari, datorați fiscului american. „A cheltuit milioane de dolari pe un stil de viață extravagant, în loc să își plătească facturile fiscale,” au scris procurorii în rechizitoriu.

citește și: Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

În documentul de probațiune, magistrații dau detalii despre stilul de viață al beizadelei președintelui american. „Între 2016 și octombrie 2020, inculpatul a cheltuit acești bani pe droguri, escorte, hoteluri de lux și proprietăți de închiriat, mașini exotice, îmbrăcăminte și alte articole de natură personală, pe scurt, totul, mai puțin impozitele sale.”

Aproape șapte sute de mii de dolari l-au costat femeile și 190.000 de dolari abonamentele pentru divertisment, în cluburi și pe canale pentru adulți.

Hunter Biden's laptop or the conspiracy of silence drawing
desen de Ștefan Popa Popa’S

Ce trebuie înțeles din noul scandal e că justiția americană nu a mers până la capăt, dovedind corupția la nivel înalt în SUA.

Dacă juniorul Biden și-ar fi plătit dările la stat, nu am fi aflat nimic din viața golănească a tânărului îmbătrânit în rele. Nu ne interesează picanteriile legate de serviciile sexuale ale dansatoarelor exotice, viața sa din cluburile de striptease și nici că a plătit 10.000 de dolari pentru un abonament la o casă de toleranță, așa cum se arată în rechizitoriu.

Joe Biden: minciuni, minciuni, minciuni

Întrebat despre grozăviile din dosarul fiului, președintele Joe Biden a răbufnit: “Sunt doar o grămadă de minciuni. Sunt minciuni. Nu am făcut acest lucru (trafic de influență n.a.). Sunt minciuni.” Deci, n-are musca pe căciulă. Nu se simte vinovat de intervenții în justiția independentă a unei colonii.

„În timp ce vicepreședintele Biden dădea lecții României despre anticorupție (Vezi întâlnirea din 28 septembrie 2015, de la Casa Albă cu dl Klaus Iohannis), în realitate, el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul său și familia sa să strângă bani,” zicea prin primăvară senatorul republican James Comer.

YouTube video

Panoul publicitar este încă în funcție. Oamenii lui dau vina pe politizarea justiției americane. Am mai auzit formule de gen și la noi.

Dar cine a păstorit anticorupția, mai întâi în Italia și apoi în republica bananieră România? Firește, SUA.

Vrem dezvăluiri până la capăt. Nu capete de pod, legate de neplata unor taxe către fiscul american.

Fostul vicepreședinte american s-a lăudat cum l-a șantajat pe Poroșenko

În căutarea probelor că administrația americană face trafic de influență în statele vasale, ne-am reamintit de mărturia lui Joe Biden, făcută în anul 2017, în fața mai multor reprezentanți ai Consiliului SUA pentru Relații Externe (CFR). El a recunoscut că juca oficialii de la Kiev pe degetul mic. Îl șantaja pe Poroșenko că  Administrația Obama nu va acorda ajutorul de un miliard de dolari Ucrainei, dacă președintele nu-l va schimba pe procurorul general Viktor Shokin, cel care ancheta dosarul Burishma, în care era implicat fiul său, Hunter Biden.

Corupția e înzecită în SUA față de România. Oare de ce niciun ambasador român sau vreun oficial al statului nu-și exprimă îngrijorarea față de gravele abateri de la statul de drept ale administrației americane? E simplu: a doua zi ar tăbărî anticorupția pest el. Ar fi săltat de procurorii justiției (in)dependente.

P.S. Am avut șansa de a lucra într-un proiect european cu mai mulți magistrați români, membri ai rețelei americane. Va veni vremea când voi dezvălui cum e organizată rețeaua.  

VOCILE LUMII

Gabriel Popoviciu

Gabriel Popoviciu - Romania Libera

În august 2017, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa. A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alți oameni de afaceri români, cu probleme în justiție, încearcă să convingă congresmenii și oamenii foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri. Ulterior, justiția română l-a achitat pe Popoviciu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Cum alegi sandalele de mireasă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea rochiei de mireasă, a pantofilor sau sandalelor și a accesoriilor este unul dintre cele mai importante și emoționante momente pentru orice mireasă. În...

Parlamentul Ungariei ratifică astăzi aderarea Suediei la NATO. Ungaria este singura țară aliată care nu îndeplinise această procedură

Parlamentul Ungariei are programată, în ziua de luni, 26 februarie 2024, procedura prin care va ratifica aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică. Dintre toate țările membre...

Bilanț DNA 2023. Printre dosarele de memorabile, cel al lui Dumitru Buzatu

Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a prezentat, luni, bilanțul instituției pentru anul 2023. În discursul său, acesta a precizat că este conștient de...
Ultima oră
Pe aceeași temă