17.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiProfesori hărțuiți, pentru fala Ligiei Deca

Profesori hărțuiți, pentru fala Ligiei Deca

Ministerul Educației ascunde din nou adevărul și încearcă să minimizeze numărul erorilor și de la simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a.

Acest comportament a devenit însă unul obișnuit pentru minister, în mandatul Ligiei Deca.

De la centru se comunică ușoare erori ale sistemului de evaluare digitală a lucrărilor scrise.

Ministerul Ligiei Deca spune că a mai căzut sistemul vreo 20 de minute, în timp ce, din teritoriu, aflăm că e vorba, în medie, de două – trei ore pe zi.

În această situație, fie cei din minister fac tot posibilul să ascundă un nou eșec al doamnei Deca, fie nu ar fi trebuit să promoveze nici clasa întâi la materia Matematică.

Școala românească nu era pregătită să implementeze proiectul evaluării digitalizate la nivel național, în primul rând pentru că nu s-a lucrat la acest aspect, dar doamna Deca a vrut să se fălească, să anunțe că a implementat proiectul chiar mai repede față de termenul anunțat inițial.

Totul pe pielea profesorilor corectori, care au fost nevoiți să piardă ceva ore, doar ca să i se facă pe plac Ligiei Deca.

Potrivit unui ghid publicat recent, forțarea angajatului de a sta ore peste programul de muncă înseamnă “hărțuire”.

Totuși, la ce atitudine să ne așteptăm din partea unei persoane care, vara trecută, făcea tot posibilul pentru a intimida angajații din sistemul de învățământ preuniversitar, astfel încât aceștia să renunțe la grevă?

Ministerul se poate apăra spunând că nu s-au raportat toate erorile din teritoriu.

Aceasta, cu toate că informațiile pe care le-am obținut demonstrează contrariul.

Chiar și în cazul în care s-a încercat ascunderea erorilor. Firesc este ca ministerul să facă lumină în acest caz, să demareze ceva investigații.

Nu este cazul.

Unicul obiectiv este ca doamna Ligia Deca să aibă creionat un motiv de fală.

Iar, dacă pentru atingerea acestui obiectiv elevii și profesorii sunt transformați în cobai…

Vorba celui care ne-a oferit-o pe Ligia Deca la conducerea Educației: Ghinion.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea privind recunoașterea reciprocă a studiilor de către România și Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi trei legi, una privind domeniul Transporturilor, una privind fondurile europene și cea privind recunoașterea reciprocă a studiilor între...

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că...

CNAS bate câmpii, când e întrebată de concediile medicale fictive

Piața neagră a concediilor medicale false continuă să prospere în România, în ciuda afirmațiilor guvernanților, care promit reducerea sau chiar eliminarea fenomenului. Cotidianul național “România...
Ultima oră
Pe aceeași temă