18 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Povestea „Kilometrul CENTENAR“

Stimați cititori,credem că povestea acestui text, care a fost scris la începutul anului, este la fel de interesantă ca și acțiunea însăși.

Evident, mi-am dat seama că un asemenea pro­iect nu poate demara fără o înțelegere cu Guvernul sau măcar cu societatea care administrează drumurile. L-am sunat pe premierul Mihai Tudose, care s-a arătat interesat de idee, urmând să stabilim detaliile. La scurt timp premierul a fost schimbat. N-am ezitat s-o sun și pe doamna Vio­rica Dăncilă, după ce am considerat că a trecut suficient timp pentru instalare. Secretara primului ministru n-a prea înțeles ce-i cu ­AutoANGAJAREA și după mai multe amânări mi-a sugerat să-l contactez pe dl consilier Darius Vâlcov. Am reușit să discutăm, urmând să-i trimit textul. Am așteptat un răspuns, iar după un timp rezonabil am sunat din nou. De fiecare dată secretara mă întreba CINE sunt, de UNDE sunt, cum se numește textul transmis. La ultima convorbire i-am spus secretarei să-i comunice domnului Vâlcov că după atâta timp aștept de la dânsul doar două cuvinte: „NU“ sau „DA“, pentru că ne prinde 1 Decembrie fără ­„Kilometrul centenar“. ­Nimic, niciun răspuns.

 
Între timp, în spațiul public au apărut pariuri pe 150 km de autostradă, iar Micii, Berea, Grătarul au devenit vedete, subiecte de știri, de emisiuni, de comentarii. Chiar mă gândeam, cu Sile, fost coleg de școală primară, să mai găsim câțiva prieteni, de când eram noi mici, și să înființăm

 
Partidul Prieteni de Mici (PPM)
Cu Mici, Bere și Grătare succesul va fi asigurat. Prin PPM să facem și noi ceva pentru România. Chiar și dezvoltare participativă, să nu așteptăm numai de la Stat. Ce părere aveți, stimați cititori, vom tăia panglica la noul PPM? În fond are dreptate reclama „Cum serbăm noi centenarul/ Dacă nu-ncingând grătarul?“.  

 

NOTA: Încă mai ­este ­fezabilă acțiunea ­„AutoANGAJARE: kilometrul CENTENAR“.

Ultima oră
Pe aceeași temă