16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Pentru vaccinarea elevilor, școala tot pe părinți se bazează

Ministerul Educației ne arată partea plină a paharului, promovând informația că s-a ajuns la o medie de 3.500 elevi vaccinați zilnic.

Într-adevăr, sunt date de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), dar nu se poate să nu remarcăm încă o tentativă a șefilor Ministerului Educației de a manipula puțin.

La fel ca în cazul statisticilor privind profesorii instruiți gratuit pentru susținerea cusrsurilor cu predare exclusiv online pe timp de pandemie, și aici se înceracă conturarea unei alte realități.

Dacă ar fi să urmărim cifrele prezentate de către ministerul de resort, am înțelege că, până la această oră, au participat la cursuri de intruire privind predarea online, aproape toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar, dar, în realitate, nu știu cine a avut ocazia să întâlnească un profesor care să spună că a participat la astfel de cursuri organizate de către casele corpului didactic și prezentate pe hârtii format A4, în tabele, de către inspectoratele școlare din teritoriu și “cântate” atât de precedentul șef al Învățământului, Monica Anisie, dar și sub guvernarea Florin Cîțiu.

O situație asemănătoare este și în cazul vaccinării elevilor: cifrele poate arată mai bine acum, dar se va ajunge la epuizarea celor care sunt dispuși să se imunizeze și procentul va stagna.

Să nu uităm că aceeași situație am întâlnit-o și în cazul imunizării cadrelor didactice.

La început, șefii Educației se mândreau că aproape jumătate dintre dascăli s-au vaccinat.

S-au vaccinat, după ceva timp, ceva mai mult de jumătate dintre angajații din învățământ și… gata. Acolo s-a rămas.

La fel va fi și în cazul elevilor.

Aici trebuie subliniat un lucru, media de elevi vaccinați, cu care ministerul se mândrește acum, merite le revin doar părinților.

În condițiile în care au foarte mulți profesori neimunizați și alții care s-au vaccinat dar nu s-au convins de beneficii, e limpede că nu de la dascăli vine imboldul pentru copii.

Mai grav, nu am văzut o campanie a autorităților în școli privind încurajarea vaccinării.

Unul sau doi fluturași aruncați într-o școală din oraș, pe aici, pe acolo, nu înseamnă campanie de promovare.

Dar nici acelea nu se mai văd.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă