15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiOpulența și foamea din Primăria Capitalei

Opulența și foamea din Primăria Capitalei

Cel mai bun exemplu în acest sens este Primăria Capitalei, în mandatul edilului-șef Nicușor Dan.

Într-o promenadă după ora prânzului, trecând prin fața sediului de vizavi de Grădina Cișmigiu, am observat un Aston Martin ieșind din parcarea Primăriei Bucureștilor.

Evident că un astfel de bolid atrage atenția oricui și, firesc, ar urma curiozitatea de a arunca o privire în parcarea de unde a ieșit  automobilul de sute de mii de euro.

Acolo, în parcarea Primăriei Capitalei, se putea admira o expoziție de automobile de lux.

În mandatul de primar general al lui Sorin Oprescu, mass-media discutau adesea despre colecția de bolizi a edilului.

Nici în mandatul doctorului nu s-au văzut atât de multe mașini luxoase în curtea primăriei.

Unde mai pui că erau și unii consilieri generali sau ai primarului care, atunci, foloseau mijloacele de transport în comun.

Nu pot spune cui aparțin mașinile de lux care ocupă acum parcarea Primăriei Capitalei, dar, în orice caz, prezența lor stârnește multe semne de întrebare.

Dacă aceste mașini aparțin angajaților administrației publice locale, e logic să te întrebi cum își permite o persoană cu salariu de bugetar un bolid de zeci sau sute de mii de euro.

În cazul în care aceste mașini ar aparține unor oameni de afaceri, e logic să te întrebi cu ce ocazie l-au vizitat pe primarul supranumit, de gurile rele, “Plicușor Dan”.

În același timp, de la nivelul conducerii Primăriei Capitalei se discută numai despre sărăcie.

Aproape cu fiecare ocazie, primarul Nicușor Dan ne vorbește despre lipsa banilor.

Într-adevăr, se pare că administrația publică locală cea mai bogată nu are bani pentru nimic  din ce este necesar orașului: mijloace de transport, asfaltare, igienizare etc.

Încă nu s-a văzut nicio monedă din teancurile de bani europeni pe care le pomenea actualul edil-șef în campania electorală.

 

Ciucu mic, Cîțu își vrea omul la putere!

În timp ce Nicușor Dan se plânge de lipsa sprijinului politic în Consiliul Gneral al Municipiului București, de la PNL se anunță triumful.

Premierul Florin Cîțu, care a lăsat guvernarea momentan, pentru alegerile din partid, a anunțat, după prima victorie semnificativă în fața lui Ludovic Orban, că liberalii vor avea propriul candidat la Primăria Capitalei.

Avertismentul pentru Nicușor Dan a venit în ziua în care primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost ales președinte al PNL București.

Concret, Florin Cîțu îl vrea edil-șef pe un primar care a vrut să taie bursele elevilor, care a blocat reabilitarea termică a blocurilor și care ține străzile din sectorul 6 pline de gropi.

Totuși, și Ciprian Ciucu are proiecte fantasmagorice, precum TRENURILE SUSPENDATE ALE LUI Nicușor Dan sau autostrăzile suspendate ale lui Sorin Oprescu.

Ciucu a prezentat un poiect de reamenjare a zonei fostului cinematograf Favorit, din cartierul Drumul Taberei.

Proiectul a stârnit deja numeroase controverse, presupunând tăierea tuturor arborilor din zonă și turnarea multor betoane.

În plus, vorbim despre un proiect ce nu poate fi dus la bun sfârșit în ani de mandat care i-au mai rămas lui Ciucu la Primăria Sectorului 6.

Ca și Nicușor Dan, liberalul Ciucu a fost un contestatar al administrației Gabriela Firea, omniprezent la posturile de televiziune.

Deja se poate observa că, în cazul ambilor edili, contează vorbele, nu și faptele.

Acum, Ciucu va deveni un acerb contestatar al lui Nicușor Dan, după principiul “râde ciob de oală spartă”.

Cu siguranță ar fi în avantajul cetățenilor sectorului 6 dacă primarul Ciucu ar lăsa conducerea administrației publice locale, pentru un post de comentator politic, sportiv sau de orice preferă el.

Din nefericire, ultimele alegeri au demonstrat că succesul politic este garantat doar de discurs, nu de rezultate, iar, după cum se poate vedea cu ochiul liber pe străzile sectorului 6, primarul Ciprian Ciucu îi consideră pe cetățenii săi proști de dau în gropi.

Din acest motiv, administrația locală se asigură să fie cât mai multe gropi în sector, ca să fie asigurat numărul suficient de prostime pentru un nou mandat de edil al lui Ciucu, chiar de primar general, de acestă dată.

 

Visul unei prietenii de nici măcar o vară

La preluarea mandatului de edil-șef, Nicușor Dan apărea public alături de premierul de atunci, Ludovic Orban, afirmând că este “începutul unei frumoase prietenii”.

După mișcările de acum din PNL, asistăm la dispariția prieteniei dintre primarul general și liberali – în cazul în care aceasta a existat cu adevărat cândva – odată cu retragerea forțată a lui Orban.

Victoria lui Cîțu la București este semnul că se pregătește debarcarea lui Orban și, ulterior, a lui Nicușor Dan.

“A început această competiţie din punctul meu de vedere nu elegant, cu câteva acuze pentru oameni care şi-au exprimat opţiunea liber, aşa cum fac liberalii, pentru un candidat sau altul, sper că am depăşit acel punct. (…) Sunt alegeri foarte importante, construim o echipă cu care trebuie să ne luăm înapoi electoratul pierdut, nicăieri în ţară nu avem un electorat mai aproape de liberalism. Aici începe totul, este vorba de competiţie, de economie de piaţă, de profesii liberale, de administraţie publică, unde oamenii îşi fac treaba cu performanţă, totul începe la Bucureşti. (…) Vreau să vă întreb din sală câţi dintre dumneavoastră aţi fost întrebaţi onest atunci când s-au făcut acele negocieri pentru primăriile din Bucureşti. Asta înseamnă să lucrezi în echipă, întâi mergem să vorbim cu oamenii noştri şi apoi luăm o decizie. Nu vom mai lua astfel deciziile. Împreună vom lua deciziile şi de aceea îl susţin pe primarul Ciprian Ciucu”, a afirmat Cîţu, la şedinţa Comitetului de coordonare al PNL Bucureşti, în cadrul căruia Ciprian Ciucu a devenit noul președinte al organizației.

Este firesc totuși ca Florin Cîțu, premierul care subfinanțează Educația, fapt asumat public de acesta, să-l susțină pentru funcția de primar general al Capitalei pe edilul care se luptă să lase elevii fără burse.

Cîțu iese la luptă în PNL cu Ciprian Ciucu ca o interpretare proprie de Robin Hood, unul care ia de la elevii săraci și dă la bogații apropiați partidului aflat la putere.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă