31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăOp & EdOpiniiMajorări salariale de tot Câciu pentru învățământ

Majorări salariale de tot Câciu pentru învățământ

Cu siguranță, în aceste zile, ochii tuturor sunt îndreptate în afara granițelor, către țara vecină Ucraina.

Totuși, pericole pentru societatea românească vin și din interior.

Cu siguranță conflictul din Educație nu mai poate trece în prim plan acum, dar, din informațiile pe care le am, discuțiile se poartă în spatele ușilor închise.

Se pare că guvernanții ar înclina să le mai acorde “doi covrigi” angajaților din sistemul de învățământ.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ar fi primit mandat să găsească o sumă ce poate fi alocată și pentru acordarea unei majorări salariale pentru angajații din Educație.

Informațiile care vin dinspre partidele politice indică însă că majorarea va fi totuși departe de cea prevăzută în Legea salarizării unitare 153/2017.

Sindicaliștii se pare că speră la un total al majorărilor, aferent anului în curs, de 8%, în loc de 16%, cât prevede legea.

Chiar și acest procent este unul optimist însă.

Sursele politice spun că, în cel mai fericit caz, se va ajunge la un 6 – 7% pentru salariații din învățământ.

Sindicaliștii ar fi obținut totuși ceva, în urma grevei de avertisment și a negocierilor cu liderii partidelor politice aflate la guvernare.

Legea salarizării unitare ar putea fi modificat printr-un amendament care să prevadă majorarea cu 10% a salariului de bază pentru activitate de diriginte din cadrul cluburilor sportive școlare și al cluburilor copiilor.

Este vorba însă doar de o corectare a unei aplicări eronate și discriminatorii a Legii 153/2017.

Acest amendament este însă pur și simplu frecție la picior de lemn, cât timp politicienii aflați la putere în ultimii ani au ignorat fără niciun fel de jenă legea, în ansamblu.

Amendamentele acceptate de partidele politice ce formează coaliția de guvernare nu reprezintă altceva decât o asigurare că nu vor mai ajunge în situația în care vor pierde procese în instanță de judecată contra angajaților din învățământ cărora nu li s-au acordat drepturile cuvenite, și, astfel, să piardă mai mulți bani.

Citește și:

Sindicaliștii din învățământ, scrisoare către Iohannis

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...

Un fost om de știință de la NASA este prima persoană care s-a modificat genetic și ar putea schimba soarta omenirii

În mod tradițional, oamenii de știință și medicii și-au dedicat timpul și viața studierii anatomiei umane. Până în prezent, pe acești oameni ne-am bazat...

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video. Compania a reluat discuțiile cu multinaționalele de divertisment cu privire la participarea pe această...
Ultima oră
Pe aceeași temă